ABA - Zablistao protiv Zvezde, Tadija mu "ukrao" priznanje

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.12.2015.
12:41
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija koju je Luka Lapornik ostvario u duelu sa Crvenom zvezdom Telekom nije nagrađena titulom MVP-a usled poraza Krke, pa je tako Tadija Dragićević drugu nedelju za redom imenovan za najkorisnijeg igrača kola.

abaliga.com/Union Olimpija/Martin Metelko
abaliga.com/Union Olimpija/Martin Metelko

Povezane vesti

Košarkaši Krke uspeli su da namuče aktuelnog prvaka ABA lige u poslednjem susretu 13. kola regionalnog šampionata.

Crvena zvezda Telekom slavila je u Novom Mestu rezultatom 71:65, a Luka Lapornik ostvario je najbolji indeks korisnosti u prethodnom kolu. Slovenački košarkaš na terenu je proveo 27 minuta i za to vreme sakupio 28 indeksiranih poena.

Luka Lapornik je postigao 17 poena (5/6 za dva, 1/2 za tri, 4/4 sa penala), ostvario 5 skokova, 2 asistencije uz 4 ukradene lopte. Takav učinak prvotimcu Krke nije doneo titulu najkorisnijeg igrača 13. kola ABA lige pošto je slovenački sastav poražen.

Zvanje najkorisnijeg igrača kola pripalo je Tadiji Dragućeviću. U utakmici 13. kola Budućnost je pobedila Cibonu sa 91:69, a Dragićević je imao indeks korisnosti 25, pošto je za 24 minuta postigao 23 poena, imao dva skoka i dve asistencije.

Dragićević je drugi put uzastopno proglašen za MVP, a osim njega do sada je jedino još košarkaš Krke Jure Lalić dva puta proglašen za najkorisnijeg igrača kola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke