ABA - Vilson 'ledeni' srušio Olimpiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.12.2015.
20:44
Izvor: Sportske.net

Partizanov Amerikanac sa finskim pasošem Džamar Vilson izrastao je u junaka pete ovosezonske pobede koju su crno-beli ostvarili nad Olimpijom u okviru 13. kola ABA lige.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ostvarili su petu ovosezonsku pobedu u regionalnoj ligi ali su još jednom pokidali živce svojim navijačima, pošto je trijumf nad Olimpijom ostvaren u "završnici za infarkt".

Najtrofejniji srpski klub savladao je Olimpiju rezultatom 76:74 (17:15, 22:17, 17:22, 20:20) a junak utakmice bio je Partizanov Finac Džamar Vilson koji je u završnici pogađao nemoguće.

Nešto više od 4.000 ljubitelja košarke koji su prisustvovali večerašnjoj utakmici 13. kola regionalne ABA lige između Partizana i Olimpije imali su priliku da vide jako uzbudljiv ali ne tako kvalitetan meč.

Domaćin je imao očajno šutersko veče i samo zahvaljujući mnogo boljoj skok igri uspeo je da prvi deo utakmice reši u svoju korist.

Najveća prednost Partizana u toku prvog poluvremena iznosila je 9 poena, a kako je rečeno, bio je to rezultat ofanzivnih skokova kojih je u kolonama crno-belih bilo 10 posle prvih 20 minuta igre.

Obe ekipe imale su loše šutersko veče, premda je Olimpija u nastavku uspela da popravi svoje procente i da uhvati priključak za Partizanom koji je posle prvog poluvremena vodio sa 39:32.

Scenario koji je večeras viđen u završnici meča u "Pioniru" podsećao je na onaj viđen u duelu Partizana i Krke, samo što se ovoga puta radovao srpski klub.

Apsolutni junak meča bio je Partizanov novajlija Džamar Vilson koji je sa trojkom i dva pogotka posle ulaza iz jako teških pozicija uspeo da donese trijumf crno-belima.

Olimpija je imala u poslednjem napadu koji je trajao četiri sekunde imala otvoren šut za tri poena ali je sreća ovoga puta bila na strani crno-belih pošto je Zagorac promašio trojku.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Džamar Vilson koji je postigao 21 poen od čega 7 u poslednja tri minuta igre i kada se lomio rezultat.


Dvocifren učinak u ekipi Petra Božića ostvarili su još Čedomir Vitkovac (13 pts, 7 sk) i Kevin Džons (10 pts, 11 sk), dok je najefikasniji igrač Olimpije bio upravo tragičar Saša Zagorac sa 16 poena i 3 skoka ali i promašenom trojkom za pobedu.

Partizan posle pete pobede u sezoni ima skor 5-8 a prvi meč u drugoj fazi ABA lige igra 13. decembra protiv Metalca na domaćem terenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 06.12.2015
10:49

Na kraju je bilo i vise od cetiri hiljada, cetiri i po, a mozda cak i svih pet. PARTIZAN SAMPION!

avatar
BODJA
Saturday, 05.12.2015
22:49

Proslo kolo ste ga svi pljuvali a sta je sad? Mars bre ne mozete da sudite po jednom kolu coveku imao los dan to je igracina!!

avatar
pjer
Saturday, 05.12.2015
22:22

obecao, ispunio!