ABA - Tajfun odneo prvu pobedu u gostima

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.12.2015.
18:45
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Slovenije ostvario je prvu pobedu na gostujućem terenu u regionalnoj košarkaškoj ligi pošto je večeras u Laktašima uspeo da savlada Igokeu.

aba-liga.com/Igokea/NenadVuruna
aba-liga.com/Igokea/NenadVuruna

Povezane vesti

Košarkaši Tajfuna ispisali su novu stranicu u klupskoj istoriji pošto su u subotu prvi put od ulaska u ABA ligu ostvarili trijumf na gostujućem terenu.

Slovenački šampion savladao je Igokeu u Laktašima rezultatom 82:71 (24:16, 22:13, 20:25, 16:17) upisavši tako šestu pobedu u ABA ligi a prvu na gostujućem terenu.

Ekipa Tajfuna stigla je do četvrte pobede na poslednjih pet utakmica zahvaljujući sjajnom šutu van linije 6.75 koji je gostujući sastav služio u svakom kritičnom momentu.

Otežavajuću okolnost za Tajfun predstavljala je činjenica da je najbolji igrač ekipe Sandi Čebular isključen usled dve nesportske greške na startu drugog poluvremena.

Uprkos svemu slovenački sastav stigao je do pobede iskoristivši pritom jako lošu formu Igokee koja je od trijumfa nad Crvenom zvezdom Telekom u "Pioniru" ne zna za uspeh.

Najkorisniji igrač Tajfuna u pobedi nad Igokeom bio je Domen Bratož sa 17 poena, 4 skoka, 7 asistencija i dve ukradene lopte. Najefikasniji je bio Ivan Držić sa 19 poena uz četiri pogođene trojke iz devet pokušaja.

Na drugoj strani istakao se bivši prvotimac Radničkog Miloš Dimić sa 17 poena a uzrok poraza Igokee mogao bi se naći i u jako lošoj partiji Vuka Radivojevića koji je postigao samo 2 poena za 26 minuta igre.

Nakon 13. kola Tajfun zauzima šesto mesto na tabeli sa skorom 6-7, dok Igokea pada na sedmu poziciju sa jednom pobedom manje u odnosu na današnjeg protivnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke