ABA Super kup - Novi poraz "Pantera"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.09.2017.
20:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaši FMP Železnika doživeli su drugi poraz na ABA Super kupu pošto ih je nakon Cedevite nadigrala i ekipa Igokee.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine savladao je danas FMP Železnik u prvoj utakmici razigravanja za plasman na ABA Super kupu u Baru.

Ekipa Igokee slavila je rezultatom 80:71 (28:13, 14:15, 15:19, 23:24) pa će u nastavku takmičenja igrati protiv boljeg iz duela Partizan - Cibona.

Prva četvrtina praktično je odredila dalji tok meča pošto je Igokea ubacila 28 poena, od kojih je 13 bilo delo raspoloženog Vuka Radivojevića.

"Igosi" su vodili tokom čitave utakmice, imali su i 20 poena razlike, ali su u poslednjoj četvrtini dozvolili FMP-u da uhvati priključak i unese blagu neizvesnost u završnicu meča.

Tim Vladimira Jovanovića istopio je zaostatak i prišao na četiri poena razlike (64:60) ali je onda Vuk Radivojević ponovo uzeo stvar u svoje ruke i sa dve vezane trojke rešio pitanje pobednika.

Filip Čović je "koketirao" sa tripl-dablom pošto je meč završio sa 18 poena, 10 asistencija i 8 skokova, a pratio ga je Marko Jeremić sa 13 poena.

Na drugoj strani je dominirao još jedan bivši igrač Crvene zvezde. Vuk Radivojević je predvodio Igokeu sa 21 poenom i 4 skoka, dok je Nikola Jevtović ubacio 11 poena i dodao 5 skokova.

Protivnik Igokee u borbi za peto mesto na ABA Super kupu biće bolji iz duela Partizana i Cibone. FMP Železnik će za sedmo mesto igrati protiv poraženog iz pomenute utakmice.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke