ABA Super kup - Drama u 'Topolici', Cedevita prvi finalista!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 22.09.2017.
20:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Bemaksa bili su jako blizu velikog iznenađenja ali je na kraju ekipa Cedevite slavila u Baru i overila plasman u finale ABA Super kupa.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Ekipe Cedevite i Mega Bemaksa sastale su se u prvom polufinalnom meču na turniru ABA Super kupa koji se ove godine održava prvi put.

Cedevita je slavila rezultatom 99:96 (25:25, 34:20, 24:22, 16:29) i tako obezbedila plasman u finale gde će se sastati sa boljim iz duela Budućnosti i Mornara.

Ekipa Dejana Milojevića bolje je otvorila večerašnju utakmicu i uspela da stigne do deset poena prednosti u prvom kvartalu ali se potom dogodio veliki pad u igri Mega Bemaksa koji je Cedevita umešno iskoristila.

Samo u drugoj četvrtini Cedevita je postigla 34 poena pa je na poluvremenu zagrebački sastav imao 14 poena prednosti. Razlika je nastavila da raste do maksimalnih 22 poena "plusa" za Cedevitu sredinom treće četvrtine.

Mega je na ulasku u poslednju četvrtinu imala 16 poena zaostatka ali se prednost Cedevite rapidno topila tokom četvrtog kvartala. Tri puta je tim Dejana Milojevića prilazio na "pola koša" razlike i u jednoj od tih situacija dogodio se prelomni momenat.

Tim iz Sremske Mitrovice imao je dva slobodna bacanja i šansu da preokrene rezultat ali se to nije dogodilo usled dva promašaja pa je Cedevita odbranila prednost i u penal završnici overila trijumf.

Zagrepčani su imali fantastičan učinak u šutu za tri poena, postigli su čak 14 trojki za 21 pokušaja, a najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Demetris Nikols sa 17 poena i 5 skokova. Pratili su ga Džanan Musa sa 16 i Kevin Marfi sa 15 poena.

U ekipi Mega Bemaksa istakao se Aleksandar Lazić koji je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 13 skokova. Najefikasniji je bio Stefan Fundić sa 18 poena (8 sk), a istakao se i Dilan Enis sa 16 poena i 5 skokova.

Cedevita će u finalu igrati protiv pobednika duela Budućnost - Mornar, dok će poraženi na megdan Mega Bemaksu u borbi za treće mesto.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke