ABA - Spisak učesnika? Ko to zna...

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.08.2014.
14:47
Izvor: Sportske.net

Do početka 14. po redu sezone u ABA ligi ostalo je još više od mesec i po dana a u tom periodu Bord regionalnog košarkaškog takmičenja moraće da upozna javnost sa time ko će se zapravo takmičiti na Jadranu od 4. oktobra.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Regionalna liga osnovana je pre više od deceniju sa ciljem da košarkaški klubovi sa prostora bivše SFRJ ostvare prosperitet i postanu još konkurentniji najbogatijim timovima Evrope ali se čitav projekat 14. godina kasnije pretvorio u neozbiljno takmičenje bez generalnog sponzora i sa znakom pitanja ispod liste učesnika u nastupajućoj sezoni.

Zvaničan datum početka nove sezone, baš kao i raspored utakmica, određeni su početkom jula ali na nešto više od mesec dana do početka takmičenja nije izvesno koji će se klubovi takmičiti u ABA ligi.

Najviše problema u ovom trenutku ima Radnički iz Kragujevca koji je jako blizu istupanju iz lige, a ukoliko do toga dođe "pozivnica" ide nazad u ruke Borda ABA lige i Srbija bi lako mogla da izgubi četvrtog predstavnika na Jadranu.

"Ako Radnički istupi iz takmičenja, to mesto se vraća Bordu lige, koji odlučuje kome da uputi pozivnicu" objasnio je menadžer lige Roman Lisac.

Još pre nego što je obavljen žreb za novu sezonu ligu je napustio slovenački Helios koji bi sada ponovo mogao da zatraži mesto u ligi ukoliko se ispostavi da Solnok po drugi put odustane od takmičenja.

Tome treba dodati i podatak da je Levski iz Sofije samo nekoliko nedelja nakon što je dobio poziv za učešće u ligi razmatrao mogućnost povlačenja iz iste ali se situacija u bugarskom klubu za sada normalizovala što ne znači da problema neće biti ponovo.

Neizvesnost vlada i po pitanju jednog hrvatskog predstavnika. Dobro je poznato da Cibona ima ogromne finansijske probleme zbog kojih je odustala od učešća u Evroligi a ukoliko do petka ne budu postignuti dogovori sa igračima kojima se duguje novac nije nerealno da klub ode u stečaj i da od takmičenja u ABA ligi ne bude ništa.

Sve u svemu, jasno je da pred Bordom ABA lige stoji brdo pitanja a najgore od svega je to što čitava priča oko regionalnog takmičenja odavno nije u okvirima onoga što je dogovoreno kada je osnivana pa ovakva "privatna varijanta" takmičenja preti da totalno uništi srpsku košarku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke