ABA - Šon Džejms neprikosnoven u 8. kolu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.11.2016.
09:17
Izvor: Sportske.net

Fantastična partija koju je centar Budućnosti Šon Džejms prikazao u duelu sa Cibonom donela je Amerikancu zvanje najkorisnijeg igrača 8. kola regionalne ABA lige.

Betaphoto/ABA liga/Partizan/ev
Betaphoto/ABA liga/Partizan/ev

Povezane vesti

Košarkaški klub Budućnost VOLI u subotu je na domaćem terenu savladao zagrebačku Cibonu (95:79) u okviru 8. kola regionalne lige, a meč u sportskom centru "Morača" obeležio je duel centara dveju ekipa.

Sa jedne strane istakao se Šon Džejms, dok je Cibonu predvodio Ante Toni Žižić. Potponji je u završnici meča napustio parket zbog pet ličnih grešaka i to je bio ključni momenat koji je prelomio meč.

Amerikanac Šon Džejms (33, 208 cm) u subotu je odigrao svoju najbolju utakmicu u tekućoj sezoni, a vrlo verovatno najbolju napadačku u poslednjih nekoliko sezona.

Bivši centar Makabija iz Tel Aviva na parketu je proveo 29 minuta i za to vreme upisao 29 poena (10/14 za dva, 1/1 za tri), 12 skokova i po dve asistencije i ukradene lopte.

Takav učinak u duelu sa Cibonom doneo je Šonu Džejmsu 39 indeksiranih poena što je bilo dovoljno za ubedljivo prvo mesto na listi najkorisnijih igrača 8. kola ABA lige.

Zvanje najkorisnijeg igrača kola tako je konačno otišlo u ruke nekog igrača koji ne igra za Cibonu, pošto su prethodne četiri MVP nagrade poneli Željko Šakić i Ante Toni Žižić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke