ABA - Sokoli ostavili Krku u životu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.03.2017.
22:47
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad ekipom Zadra u poslednjoj utakmici pretposlednjeg kola ABA lige Karpoš Sokoli su učinili uslugu Krki iz Novog Mesta i dali joj nadu da može do opstanka.

Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski
Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski

Povezane vesti

Poslednja utakmica 25. kola regionalne košarkaške lige imala je presudan značaj za ekipu koja se nije našla na terenu pošto je Krka zavisila od učinka Karpoš Sokola.

Makedonski tim je trijumfom u neizvesnoj završnici 85:79 (19:24, 22:17, 16:19, 28:19) ostavio Krku u životu pa ćemo tek nakon mečeva poslednjeg kola saznati ko gubi pravo nastupa u ABA ligi za narednu sezonu.

Kendrik Peri je još jednom fantastičnom partijom (26 pts, 4 sk, 6 as) predvodio Karpoš Sokole do desete pobede u ligi, pa skopski sastav može da računa na to da će i naredne sezone igrati u regionalnom šampionatu.

Dragan Labović je postigao 16 poena i upisao 7 skokova u trjumfu Karpoša, dok je najefikasniji u poraženom sastavu bio Boris Barać sa 22 poena i 10 skokova.

Nakon večerašnjeg poraza Zadar mora da strepi za opstanak jer će u slučaju da izgubi od Union Olimpije, a Krka savlada Cibonu, završiti na poslednjoj poziciji na tabeli zbog slabijeg odnosa u međusobnim mečevima sa ekipom iz Novog Mesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke