ABA - Šampion brani prsten i status evroligaša (18.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.03.2016.
11:49
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion regionalne košarkaške lige i prošlosezonski finalista večeras će odigrati prvi polufinalni meč plej-of serije. Repriza prošlosezonskog finala slobodno se može nazvati finalom pre finala.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Cedevite večeras će u hali "Pionir" odigrati prvi polufinalni susret plej-of serije u regionalnom košarkaškom šampionatu.

Evroligaši će treći put u tekućoj sezoni odmeriti snage u regionalnoj ligi, a četvrti ako računamo i međusobni okršaj u TOP 16 fazi elitnog evropskog takmičenja.

Branilac trofeja u regionalnom košarkaškom šampionatu izgubio je obe ligaške utakmice od Cedevite ali je zato svoj kvalitet demonstrirao u međusobnom susretu koji su dva rivala odigrala u okviru 7. kola TOP 16 faze Evrolige.

Obe pobede koje je Cedevita ostvarila protiv Crvene zvezde Telekom u ligaškom delu regionalnog šampionata ostvarene su "tesnim" rezultatom (74:72 i 80:79), dok je Zvezda u Evroligi dobila "Vitamine" sa dvadeset razlike (94:74).

Ekipa Dejana Radonjića imaće prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji sa Cedevitom usled poraza koji su Zagrepčani upisali u pretposlednjem kolu ligaškog dela sezone na gostovanju Partizanu.

Specifičnost ovog polufinalnog duela između Crvene zvezde Telekom i Cedevite leži u tome što bi lako mogao da se ispostavi finalom pre finala.

Dobro je poznato da je Evroliga ponudila mesto šampionu ABA lige ali u datom momentu Budućnost i Mega Leks ne ispunjavaju stroge uslove koje elitno takmičenje postavlja pred klubove koji uzimaju učešće u njemu.

Lako bi moglo da se dogodi da, bez obzira na to ko će osvojiti ABA ligu, pobednik polufinalnog duela između Crvene zvezde Telekom i Cedevite rezerviše mesto u Evroligi.

Zbog toga ne treba da čudi što je pre prve utakmice između prošlosezonskih finalista počela borba van terena koju je inicirala Crvena zvezda Telekom nezadovoljna načinom na koji je Aleš Kamnikar delegirao sudije za duel u "Pioniru".

Prvi polufinalni duel plej-of serije ABA lige između Crvene zvezde Telekom i Cedevite počinje u 18 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 15.03.2016
15:49

Zašto finale pre finala? Mega je bolja od Cedevite.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 15.03.2016
15:02

Prenosi RTS 2 od 18:35h.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 15.03.2016
14:46

Braćo Zvezdaš večeras svi u Pionir jer gra se u našem glavnom gradu, šampionski prsten mora da ostane u Srbiji u crveno-belom Beogradu.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 15.03.2016
13:35

Ajmo Zvezdo da ih razbijemo

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 15.03.2016
13:18

I napred Zvezdo tebe volim ja i napred Zvezdo jer si najbolja. Tebe volim ja, jer si najbolja, jer si mome srcu najdraza..

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 15.03.2016
13:03

Da zgazimo Hrvate tako da pamte pa u finale sa Megom!