ABA - Samo JEDAN klub protiv Evrolige!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.03.2016.
15:56
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Nedeljni sastanak predsedništva ABA lige trebalo bi da donese nekolike važne odgovore, a među njima je i onaj vezan za odabir strane u sukobu FIBA i Evrolige. Prve informacije glase da samo jedan klub ne želi u Evroligu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nedelja je označena kao "dan D" za ABA ligu pošto su se predstavnici 12 kluba sastali u Zagrebu kako bi razmotrili ponude FIBA i Evrolige od kojih i zavisi budućnost regionalnog šampionata.

Prema prvim informacijama do kojih je došao "Blic", svi su saglasni da bi ABA liga trebalo da nastavi da postoji a JEDANAEST od DVANAEST klubova slaže se da bi trebalo igrati takmičenja koja organizuje "Euroleague Basketball".

Predstavnici Cibone smatraju da se treba okrenuti takmičenjima pod okriljem FIBA jer uslove za igranje u Evroligi ispunjavaju samo Cedevita i Crvena zvezda Telekom!

Kada je unutrašnje uređene ABA lige u pitanju, predstavnici Zadra i Igokee smatraju da bi regionalni šampionat od naredne sezone trebalo da bude zatvorenog tipa.

Podsećamo da je Đordi Bertomeu ponudio ABA ligi jedno mesto u Evroligi i tri u Evrokupu, dok FIBA želi da privoli klubove iz regiona u svoju Ligu šampiona koja bi mogla da doživi fijasko posle svih dešavanja na relaciji FIBA - Evroliga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
čerčil Brod
Sunday, 20.03.2016
18:49

Realno stanje,ako bi klubovi okrenuli ledja evroligi i okrenuli se FIBA,onda ABA liga vise ne bi imala smisao i raspala bi se. A raspadom ABA lige pao bi i kvalitet ekipa.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 21.03.2016
15:44

Realno stanje je, da će za 5 godina ABA liga imati 0 predstavnika u Euroligi.

avatar
xman
Sunday, 20.03.2016
18:13

Ee sad mi nista nije jasno,savezi podrzavaju FIBA-u,klubovi Evroligu,i sta onda..samo da se ovo ne odrazi lose na nasu kosarku,taman nas je krenulo.