ABA - Prazna priča o transformaciji lige!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.05.2015.
11:14
Izvor: Sportske.net

Priča oko transformacije vlasničke strukture regionalne košarkaške lige izgleda će biti završena po principu "tresla se gora" pošto predlog novog društvenog ugovora nije doživeo nikave važne promene.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Pre samo nekoliko nedelja FIBA Evropa je uskratila podršku ABA ligi i zatražila da se izvrši vlasnička struktura kako bi regionalno takmičenje prešlo pod jurisdikciju klubova.

Na sastanku koji je 13. aprila održan u Beogradu najavljena je vlasnička transformacija ABA lige a direktoru Romanu Liscu usta su bila puna priče o tome kako su klubovi osnovali takmičenje i kako su oni njegov najvažniji deo.

Predlog novog društvenog ugovora koji je sredinom maja stigao na adrese klubova praktično se ni u čemu ne razlikuje od onog prethodnog jer bi liga ostala u vlasništvu čelnika "d.o.o. Sidro" a Roman Lisac bi dobio novi petogodišnji mandat.

Ljudi koji su i do sada vodili ligu po novom ugovoru bi imali po 19.998% vlasništva, dok bi klubovima pripalo po 6.66%.

Takav predlog predstavlja manipulaciju i suštinski ništa ne menja kada je vlasnička struktura ABA lige u pitanju. Najveći deo finansijske dobiti ponovo bi išao u ruke Romana Lisca, Radovana Lorbeka, Josipa Bilića, Danka Radića, Bože Milićevića i Zmagoslava Sagadina.

Na klubovima je da novi predlog razmotre i daju svoj odgovor koji bi u ovom slučaju morao da bude negativan jer FIBA sigurno neće podržati "transformaciju" koja bi ponovo najviše koristi nosila dosadašnjim vlasnicima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
i.sarajevo
Saturday, 16.05.2015
21:55

moj bajo nerazmislja se tako zasto smo propali zato sto gledamo samo za danas a buducnost nepostoji ta je rijec za srbe ukinuta,,buducnost,, nasi sportski funkcioneri mislim klubova koji su u aba ligi sjednu dogovore se izadju pred aba porazgovaraju i to je to jer kao organizacija smo mnogo jaci i ozbiljniji nego kao pojedinacni klubovi, ali imamo kompleks neki misle u srbiji da su boziji dar i njima nesmije niko nista reci jer sve znaju a neznaju nista

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 16.05.2015
12:23

Zar ovo nekoga cudi, realno? Postavlja se pitanje kako je moguce da nas vuce za nas trecerazredna ekipa, ali onda se samo (pod)setim ko je prvi usao u tu ligu...

avatar
Povratak_Doctora!
Saturday, 16.05.2015
12:39

Ne znam ko je prvi usao u ligu ali znam da je Zvezda u ABA ligu usla kako bi sebi obezbedila posteno sudjenje jer znamo kako se partizan ponasao u ligi Srbije, ulazenje kod sudija na poluvremenu, prebijanje, vitlanje pistoljima u vazduh, trojke iz auta svacega je tu bilo... Ono sto nase klubove treba da zanima to je prohodnost u Evroligu a ne vlasnicka struktura.

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 17.05.2015
00:12

Zvezda batice vise ne igra nigde tako da sada nema nikakvo sudjenje jer se ne takmici.

avatar
Povratak_Doctora!
Saturday, 16.05.2015
22:56

Partizan je usao u ABA ligu uz novcanu nadoknadu sto je gore nego uci iz sportskih interesa. ABA liga je dobra za Srpsku kosarku i to je to. Jel imas mozda neku drugu opciju posto kudis ABA ligu? Jel FIBA nesto ponudila Srpskoj kosarci? Hoces da igramo sa ekipama sa Kosova? Sada kad je Zvezda osvojila, sad ABA liga ne valja. Ja sam apsolutno za ABA ligu samo zbog tretmana koji Zvezda ima u domacem takmicenju a kao dokaz za to ces imati sada prilike da vidis kako partizan na silu otima trofej u KLS. Igranje Evrolige je direktno povezano sa egzistencijom kluba. Nema te nekoliko godina u EL i propadas. Iz tog razloga ne zelim da neciji interesi odlucuju o sudbini mog kluba a to bi se svakako desilo kada bi se iz KLS islo u Evropu.

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 16.05.2015
22:10

I onda na to pošteno sudjenje ispadne iz te lige ,ugasi se a onaj zbog koga je pobegla šest titula pa su morali da dovedu Makabi ne bi li se sprecila apsolutna dominacija.Prva je u tu ligu ušla Zvezda pa Zvezda Telekom,pa su posle dve godine na silu uterani Hemofarm i Partizan,Pratiš košarku dve godine ali ne propuštaš da uvrediš uz amin ekipe sa one strane.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 16.05.2015
13:36

Znas ti odlicno ko je prvi usao u ligu, nemoj da se pravis nevest, a ako ne znas, ne bih se time preterano hvalio. Treba da zanima nase klubove i jedno i drugo.