ABA - Podgoričani na čelu karavana čekaju Deda Mraza

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 28.12.2015.
22:42
Izvor: Sportske.net

Prošlosezonski polufinalista plej-ofa ABA lige vratio se na lidersku poziciju na tabeli nakon još jedne pobede ostvarene u Zadru.

abaliga.com/BudućnostVOLI
abaliga.com/BudućnostVOLI

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 17. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u Zadru gde je istoimena ekipa ugostila lidera iz Podgorice.

Budućnost je bez većih problema savladala Zadar rezultatom 65:52 (16:12, 13:12, 17:16, 19:12) pa se nakon osme uzastopne pobede vratila na čelo tabele.

Ekipa Luke Pavićevića igrala je onoliko koliko je bilo dovoljno za pobedu pa je tako utakmicu prelomila tek u četvrtoj deonici kada je dodala gas.

Podgoričane su do 15. pobede u šampionatu vodili Tadija Dragićević sa 22 i Aleks Marić sa 13 poena. Bivši krilni centar Crvene zvezde dodao je 5 skokova, a nekadašnji centar Partizana osam skokova.

Jedini igrač sa dvocifrenim poenterskim učinkom u poraženom timu bio je Filip Kraljević sa 12 poena, a on je uz to dodao i 8 skokova.

Budućnost VOLI kalendarsku godinu završava na prvom mestu u regionalnoj ligi, a čini se da je već sada jasno da ćemo u plej-ofu gledati Podgoričane, Cedevitu, Crvenu zvezdu Telekom i Mega Leks.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke