ABA - Počinje nedelja borbe za Evroligu (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 10.04.2017.
09:17
Izvor: Sportske.net

Prvom utakmicom finalne serije regionalnog šampionata večeras u Beogradu počinje borba za trofej, ali i za jedinu ulaznicu u evropsku elitu za narednu sezonu.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Finalna predstava ovosezonskog regionalnog šampionata počinje prvim od mogućih pet činova, a pozornica je postavljena u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Aktuelni šampion regionalne ABA lige Crvena zvezda mt:s dočekuje večeras Cedevitu u prvoj utakmici finalne serije koja se igra na tri dobijena meča.

Titula u regionalnoj košarkaškoj ligi sa sobom nosi i jedinu ulaznicu u evropsku elitu do koje klubovi sa prostora bivše SFRJ mogu da dođu, zbog čega finalna serija ima poseban značaj.

Crvena zvezda mt:s ulazi u finale sa skorom 27-2, dok Cedevita u tekućoj sezoni ima 22 pobede i 7 poraza.

Obe ekipe dočekuju finalnu seriju u "okrnjenom" sastavu, pošto za Zvezdu sigurno neće nastupiti Stefan Jović, dok stručni štab ne može da računa na Rajana Boutrajta i Marka Arapovića.

Gosti iz Zagreba imaće još jednu otežavajuću okolnost na prve dve utakmice. Trener Veljko Mršić suspendovan je zbog komentarisanja suđenja u polufinalnoj seriji i neće voditi ekipu na prva dva meča u Beogradu.

Finalna serija se kao i prošle godine igra na tri dobijene utakmice, a po sistemu 2+2+1 što znači da se eventualna majstorica igra u Beogradu.

Predstojeća finalna serija biće svojevrsni "rimejk" finala iz sezone 14/15 kada je Crvena zvezda mt:s sa 3:1 u pobedama stigla do trofeja u zagrebačkom "Domu Sportova".

Prva utakmica igra se večeras od 19 časova, a drugi meč je zakazan već za utorak od 18.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Monday, 10.04.2017
10:46

To nije otezavajuca okolnost za njih, naprotiv. Na kraju ce biti 29-5 i 25-9:-D

avatar
Branislav
Monday, 10.04.2017
09:31

Ajde da dovedemo stvari na svoje mesto....