ABA - Partizan slomio Metal(ac)!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 25.10.2014.
20:50
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije upisao je drugu pobedu u novoj sezoni Regionalne košarkaške lige ali je duel sa Metalcem u hali "Pionir" samo pokazao gde se izabranici Duška Vujoševića trenutno nalaze u odnosu na konkurenciju.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Partizana NIS prekinuli su seriju od pet poraza u svim takmičenjima i upisali tek drugi trijumf u novoj sezoni nakon što su večeras u "Pioniru" savladali Metalac rezultatom 84:77 (12:23, 22:22, 25:12, 25:20) u okviru 5. kola ABA lige.

Da su problemi sa kojima se KK Partizan NIS susreće na startu nove sezone veliki uverili smo se u prethodnom periodu, ali je večerašnji duel sa Metalcem u okviru petog kola ABA lige verovatno najbolji pokazatelj trenutne forme Vujoševićevih izabranika.

Poslednjeplasirana ekipa regionalnog šampionata uspela je da namuči crno-bele do te mere da je pitanje pobednika rešavano u samoj završnici utakmice, a kako je sve počelo šampion Srbije može da bude zadovoljan što je savladao klub iz Valjeva.

Gosti su utakmicu otvorili serijom 0:5 a onda je prednost Metalca rasla i do neverovatnih "+16" u "Pioniru" što je 2.500 okupljenih ljubitelja košarke ostavilo u čudu.

Igra domaćeg sastava najmanje je ličila na košarku tokom prvih 20 minuta pa je prava sreća što su crno-beli na odmor u poluvremenu otišli sa zaostatkom od 11 poena.

Nema sumnje da je na poluvremenu Duško Vujošević imao šta da kaže svojim izabranicima koji su se po povratku na parket "uozbiljili" pa je za deset minuta igre domaći tim režirao totalni preokret.

Do prvog vođstva na utakmici Partizan NIS je stigao tek u 28 minutu (54:51) nakon trojke Mihajla Andrića.

Usledio je period igre kada se igralo koš za koš a otpor Metalca crno-beli su slomili u poslednjih pet minuta.

Petorica košarkaša Partizana NIS večeras su ostvarili dvocifren učinak a najefikasniji je bio Mihajlo Andrić sa 18 poena, 2 skoka i 4 asistencije. Pratili su ga je Milutinov sa 17, Bogdanović sa 14, Gagić sa 13 i Edo Murić sa 11 poena.

U ekipi Metalca Kutlešić i Todorović imali su po 12 postignutih poena a još trojica njihovih saigrača premašili su dvocifren broj poena.

Na taj način, uz mnogo muke i partiju koja sigurno ne može da raduje Duška Vujoševića, Partizan NIS stiže do druge pobede u novoj sezoni ABA lige, dok Metalac ostaje zakovan za dno tabele sa skorom 0-5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke