ABA - Partizan sedmom u nizu 'spustio zavesu' na 2016. godinu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.12.2016.
20:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana upisali su sedmu uzastopnu pobedu u regionalnoj ABA ligi, a trijumf u košarkaškom klasiku bivše Jugoslavije mogao bi da se pokaže ključnim za konačan plasman na tabeli.

Beta/ABA liga/Cibona/Željko Baksaj/Gordan Laušić/Mo
Beta/ABA liga/Cibona/Željko Baksaj/Gordan Laušić/Mo

Povezane vesti

Vicešampion Srbije stigao je večeras do trinaeste pobede u regionalnoj ABA ligi, a sedme uzastopne, pošto je kao gost slavio protiv Cibone rezultatom 77:82 (17:16, 19:22, 16:28, 25:16).

Prvi kvartal duela u "Draženovom Domu" obeležili su očajni procenti obe ekipe u šutu za tri (0/2 Cibona - 0/7 Partizan), a crno-beli su se u takvim okolnostima bolje snašli od protivnika.

Cibona je serijom 6:0 u poslednjem minutu prve četvrtine uspela da preuzme vođstvo i to zahvaljujući činjenici da je na startu imala više raspoloženih igrača.

Kapiten Novica Veličković i centar Uroš Luković postigli su po pet poena za crno-bele u prvih deset minuta, dok je Cibona imala četvoricu igrača koji su postigli barem po četiri poena.

Tokom druge četvrtine praktično se igralo koš za koš, a sredinom tog perioda konačno su postignute i prve trojke od strane Nebojše Joksimovića i Vanje Marinkovića.

Završnica prvog poluvremena prošla je u znaku Vilijama Hečera koji uspeva da stigne do dvocifrenog učinka (11 pts) i preuzme ulogu lidera u ekipi Partizana koja na odmor odlazi sa dva poena prednosti (36:38).

Po povratku iz svlačionice izabranici Aleksandra Džikića hvataju odličan ritam i serijom 11:2 stižu do prve dvocifrene prednosti na utakmici (38:49).

Crno-beli su treću četvrtinu otvorili sa tri vezane trojke, dve Vanje Marinkovića i jednom Adina Vrapca koji tome dodao i pogodak za dva poena.

Na takvu sekvencu gostujućeg tima nadovezao se i nepromišljen potez Skotija Rejnoldsa koji je faulirao Vila Hečera u šutu za tri poena, a potom je i Damir Mulaomerović zaradio tehničku grešku.

Sve to je rezultiralo Partizanovom serijom 18:5 usled koje crno-beli stižu do maksimalne prednosti od 15 poena (41:56).

Cibona se serijom 7:0 vratila na jednocifren zaostatak ali je Stefan Birčević sjajnu partiju u trećem kvartalu krunisao trojkom koja je pokrenula novi niz Partizana za 14 poena prednosti (52:66) na kraju treće četvrtine.

Odlična igra Partizana u trećoj četvrtini i 6 pogođenih trojki iz 7 pokušaja nagovestili su da će crno-beli uspeti da privedu meč kraju bez većih problema, ali to ipak nije bio slučaj.

Rezervni plejmejker Partizana Stefan Pot napravio je previše grešaka u poslednjoj deonici i u velikoj meri kumovao povratku Cibone koja je lagano topila prednost gostujućeg tima.

Domaći tim uspeo je da smanji zaostatak na samo šest poena ali se to ispostavilo Ciboninim maksimumom večeras pošto su crno-beli na kraju odbranili prednost stečenu u trećem kvartalu.

Najefikasniji u redovima ekipe Aleksandra Džikića bio je Vil Hečer sa 19 poena i 6 asistencija, a ponovo je odličan bio i kapiten Novica Veličković koji je meč završio sa 17 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Ne treba prenebregnuti ni učinak reprezentativca Stefana Birčevića koji je sa 14 poena, od kojih 8 u trećem periodu i 6 skokova dao ogroman doprinos u trijumfu Partizana.

Nik Slavica je u poraženom sastavu bio najzapaženiji sa 21 poenom, a pratili su ga Sulejmanović sa 18 i Rejnolds sa 15 poena.

Partizan godinu završava kao drugoplasirana ekipa na tabeli regionalnog šampionata, sa skorom 13-3 i velikim izgledima da ligaški deo takmičenja završi na drugom mestu.

Prvu narednu utakmicu u ABA ligi crno-beli igraju 7. januara protiv Karpoš Sokola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Saturday, 31.12.2016
01:26

Utisak utakmice je pet minuta istovremeno na parketu Koprivica i Gospic. Ne zna se ko je od njih dvojice vise promasio sport. Znaci, ono je neverovatno ko se sve zove kosarkasem i ko sve moze da zaigra trenutno za Partizan i Cibonu.

avatar
Samo Barsa1
Friday, 30.12.2016
23:18

Zanimljiv gradski derbi.

avatar
Friday, 30.12.2016
22:36

Умало од готовог вересија, али ослабљена Цибона тешко да је имала шансу... како год, честитке Партизану!

avatar
Zauvek Plavac
Friday, 30.12.2016
22:21

Svaka čast momci! Sada je bitno da se ovaj niz nastavi i pokažu zubi u najtežim utakmicama, protiv direktnih rivala. To će biti pravi test za ovu ekipu i njene sposobnosti. Ako se tu napravi dobar rezultat, uz dužno poštovanje Zvezdi, imamo čemu da se nadamo u završnici. NAPRED PARTIZAN!!!

avatar
сочинитељ
Friday, 30.12.2016
22:09

жижић је намерно оставио своје другаре пред дуел са партизаном и преселио се у турску,виђен је у локалном кафићу у партизановом дресу...

avatar
Partizan uvek prvi
Saturday, 31.12.2016
14:44

Hahahahahahha, ulepsa mi dan. To znaci da smo najjaci tim u regionu, svi redom navijaju za Partizan, al i ja mislim da je to bilo namerno, vidi se skriveni motiv hihihihihihi. Bravo nindza, ostavljaj sto vise ovakvih komentara, praticu i dalje. Srdacan pozdrav i srecna Nova godina.

avatar
Nenad Šmigić
Friday, 30.12.2016
22:00

o,boze moj,gledaste li utakmicu dragi ljudi ?! izmucise onu jadnu loptu za sve pare,ocajna Cibona,a Partizan malo manje...dva losa ubise Milosa,to jest kosarku !!!

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Friday, 30.12.2016
21:42

I neka przi, neka gori jos godina hiljadu! Dzikicu, oteraj Robinzona i Koprivu!