ABA - Partizan se kockao pa vezao sedmu pobedu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 31.01.2015.
22:35
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji klub regionalne košarkaške lige vezao je sedmu pobedu na 'Jadranu' i tako zadržao priključak za Budućnošću i Cedevitom.

MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Povezane vesti

Poslednja utakmica 20. kola zakazana za subotu igrana je u Skoplju gde je MZT ugostio najtrofejniji klub regionalnog šampionata i trenutno četvrtoplasiranu ekipu na tabeli.

Partizan je u makedonskoj prestonici stigao do sedme uzastopne pobede u ABA ligi ali trijumf rezultatom 55:63 (19:24, 11:14, 19:10, 6:15) govori da izabranicima Duška Vujoševića nije bilo nimalo lako da upišu 13. ovosezonski trijumf.

Početak utakmice i posebno ono što se moglo videti u prvih 20 minuta igre vodili su ka laganom trijumfu Partizana ali je u trećoj četvrtini MZT limitirao crno-bele u ofanzivi i vratio rezultatsku neizvesnost.

Prvu prednost u drugom poluvremenu (47:46) MZT je stekao dva minuta pre kraja treće četvrtine nakon greške Milana Mačvana i lakih poena Diksona.

Domaćin je na poslednju pauzu između četvrtina otišao sa minimalnom prednošću (49:48) ali su crno-beli bili koncentrisaniji u završnici i trojkama prelomili utakmicu.

Serija od tri vezane trojke kojima su crno-beli rešili pitanje pobednika postigli su Vanja Marinković, Edo Murić i Dragan Milosavljević. Košarkaši MZT-a nisu uspeli da se oporave od tog šoka iako su do kraja imali nekoliko poklonjenih lopti.

Ono što se Dušku Vujoševiću neće svideti nakon večerašnjeg meča jeste indolentnost u skoku i očajno izdanje u trećoj četvrtini kada je protivnik uhvatio priključak i vratio se u utakmicu i doveo u pitanje pobedu Partizana.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Saša Pavlović sa 13 poena a zapažene role imali su Mihajlo Andrić sa 11 poena, odnosno Milan Mačvan sa 10 poena i 7 skokova.

Ne treba zaboraviti doprinos koji su dali Dragan Milosavljević (8 pts, 6 sk) i Nikola Milutinov (7 pts, 5 sk) ali ni trojke Eda Murića i Vanje Marinkovića na početku poslednje četvrtine.

MZT je u svojim redovima imao sjajnog Seada Šehovića koji je ubacio 19 poena i tome dodao 5 skokova, dok je Uroš Lučić dodao 10 poena u porazu ekipe iz Skoplja.

Partizan NIS za sada ostaje na četvrtoj poziciji na tabeli sa skorom 13-7 ali će do kraja ligaškog dela imati realne šanse da uhvati priključak za Budućnošću i Cedevitom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DOKTOR VAS GASI!
Saturday, 31.01.2015
23:38

Gledao sam drugo poluvreme. Ja ne znam cemu se nadaju grobari sa ovakvom igrom. Ovde bi Zvezda sa lakocom vec vodila 25+ na poluvremenu protiv partizana. Smesno.

avatar
Christian Rosenkreutz
Sunday, 01.02.2015
14:13

ne razumem, ja koliko se secam zvezde njih su i hemofarm, radnici, pa i ovaj fmp tresli po 20 razlike, a partizan 40 i to zadnjih 20 godina, ti si decko verovatno nesto omasio.

avatar
Petar Petar
Sunday, 01.02.2015
15:49

Igrali ste u 13 kolu, sto niste vodili sa +25, nego ste ih dobili teze nego mi? Ne pricaj nesto samo da bi reko, malo pogledaj cinjenice...