ABA - Partizan preživeo Bar, "Panteri" nisu bili te sreće

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.10.2016.
21:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mornara pokazali su već na startu ABA lige da će biti ozbiljan takmac većini rivala što je samo potvrđeno još jednom ubedljivom pobedom protiv FMP Železnika.

aba-liga.com/Mornar/MEDIAPro
aba-liga.com/Mornar/MEDIAPro

Povezane vesti

Peto kolo regionalne košarkaške lige otvorila je utakmica u Baru gde su košarkaši Mornara upisali ubedljiv trijumf nad FMP Železnikom.

Novajlija u ligi stigao je do druge pobede rezultatom 82:66 (16:22, 28:15, 21:16, 17:13) čemu je u dobroj meri kumovala jako slaba igra ekipe Slobodana Klipe.

"Panteri" su odlično otvorili meč, imali su prednost u prvih deset minuta i na startu druge deonice, ali su potom počeli da gube konce što je Mornaru otvorilo put ka pobedi.

Kada se pogleda statistika, klub iz Železnika platio je ceh zbog 19 izgubljenih lopti i slabih procenata u šutu sa linije penala (14/25), a mora se pomenuti i to da je Mornar imao mnogo više uspeha u šutu za tri poena.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je Filip Čović sa 16 poena i 4 asistencije, ali je prvotimac Mornara Kol Dikerson i pored slabijeg poenterskog učinka od pleja FMP-a bio mnogo korisniji za svoj tim pa je sa 14 poena i 7 skokova bio najzaslužniji za pobedu Mornara.

Mornar posle pet odigranih utakmica ima skor 2-3, baš kao i FMP. Barani u narednom kolu gostuju Budućnosti, dok FMP u matine terminu dočekuje Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke