ABA - Ovako je vodeća četvorka stigla do plej-ofa

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.03.2016.
14:20
Izvor: Sportske.net

Uoči početka plej-of serije u regionalnom šampionatu ABA liga je objavila kraću rekapitulaciju dešavanja vezanih za učinak klubova koji su stigli do završnice takmičenja.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Utakmicom Budućnost VOLI - Mega Leks u Podgorici će početi plej-of serija regionalnog šampionata u kojoj će, pored navedenih timova, učestvovati još prošlosezonski finalisti.

Budućnost je kao prvoplasirana ekipa ligaškog dela sezone obezbedila prednost domaćeg terena u plej-of seriji, pa će tako prvu utakmicu polufinala igrati u "Morači" protiv Mega Leksa.

Podgoričani su na putu ka plej-ofu zabeležili 23 pobede i samo tri poraza (Partizan, Crvena zvezda Telekom i Sutjeska), a ekipu nije poremetila ni neočekivana promena trenera.

Luka Pavićević nasledio je Igora Jovovića na klupi Budućnosti, pa će sa iskusnim stručnjakom "plavi" pokušati da se domognu finala koje im je izmaklo prošle godine.



Branilac trofeja u ABA ligi imao je nešto turbulentniju sezonu čemu su doprinele česte promene u rosteru, odnosno promašaji koje je Zvezda napravila sa pojačanjima.

Paralelno igranje u Evroligi i ABA ligi takođe je uzelo maha pa je Zvezda uz veliku pomoć Partizana na kraju zauzela drugo mesto na tabeli i obezbedila prednost domaćeg terena u polufinalu sa Cedevitom.



Prošlosezonski finalista morao je da se zadovolji trećim mestom u ligaškom delu sezone što neminovno znači i teži posao u plej-ofu.

Cedevita će u polufinalnoj seriji igrati protiv Crvene zvezde Telekom koja je izborila prednost domaćeg terena zahvaljujući porazu Cedevite od Partizana u pretposlednjem kolu.

"Vitamini" su u tekućoj sezoni izborili istorijski plasman u TOP 16 Evrolige ali ekipa Veljka Mršića nije bila spremna za iskušenja na dva fronta. Cedevita jeste vezala 11 pobeda na Jadranu ali su je porazi od Budućnosti, Zadra, Partizana i Mege udaljili pd vrha tabele.

Najvažniji šraf u ekipi Cedevite je centar Milo Bilan koji je sjajnim partijama obeležio tekuću sezonu u ABA ligi.



Najveće iznenađenje u tekućoj sezoni predstavlja ekipa Mega Leksa koja je kao jedna od najmlađih u Evropi prvi put u istoriji završila među četiri najbolje ekipe u ABA ligi.

Kada se uzmu u obzir problemi sa kojima se Dejan Milojević susretao tokom sezone, pre svega se tu misli na povrede igrača, uspeh Mega Leksa dobija na težini.

Problemi sa povredama su desetkovali Megu i pred početak plej-ofa ali tim iz Sremske Mitrovice nikako ne bi trebalo unapred otpisivati jer je više puta dokazao da ume da se diže iz pepela.



Plej-of (1/2 finala):

14. mart
Podgorica: Budućnost VOLI - Mega Leks 20.00
19. mart
Sremska Mitrovica: Mega Leks - Budućnost VOLI 21.00

15. mart
Beograd: Crvena zvezda Telekom - Cedevita 18.45
22. mart
Zagreb: Cedevita - Crvena zvezda Telekom 20.00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 14.03.2016
19:15

Koliko je liga oslabila kada je Mega sa tom dečurlijom (nije da omalovažavam, naprotiv, poštujem njihov trud), došla do 4 mesta ispred jedne Cibone, Olimpije, Partizana, pa i Zadra.

avatar
Monday, 14.03.2016
23:40

Jel ti zezas? Mega ima najtalentovanije momke u Evropi a ti ih nazivas decurlijom , jos kazes da je liga slaba hahaha Crvena Zvezda i Cedevita u TOP 16 ,Buducnost i Olimpija nisu lose prosle u Evro Kupu ,kad su dva tima iz Aba lige igrali Top 16 fazu ?? Idi se pokri!!

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
13:59

Nisu lose prosle u Evrokupu?! Buducnost ispala jos u prvoj fazi, i to je pretposlednja bila u grupi, Olimpija ispala u drugoj fazi sa skorom 1-5 u grupi, a rec je o tome da je liga slabija zato sto su klubovi koje je covek spomenuo mnogo slabiji nego ranije. Kako to mislis, kad su igrala dva tima iz ABA lige? Partizan i Cibona su igrali Top 16 u sezoni 2009/10, Partizan i Olimpija su igrali Top 16 u sezoni 2010/11, Partizan i Cibona su igrali Top 16 u sezoni 2008/09. Format je ranije bio drugaciji, ali i tada si imao po sest ekipa u grupi na pocetku...

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 14.03.2016
16:05

Sto ne objavite kako je Partizan dosao do opstanka koji sija zlatnim sjajem?

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Monday, 14.03.2016
15:53

Boston Seltiksi, Denver Nagetsi, Bruklin Netsi i Mega Leksi:-D

avatar
Lord of Nottingham
Monday, 14.03.2016
16:57

Fino od tebe sto nas poredis sa Nagetsima..

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 15.03.2016
01:31

Dje je klip o opstanku Partizaia? Hocu to da vidim :'(

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Monday, 14.03.2016
17:53

Oni se u NBA istorijski i tradicionalno veoma nisko kotiraju...