ABA - Olimpija je gazda u Sloveniji

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.12.2016.
20:02
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Union Olimpije dokazali su da trenutno igraju najbolju košarku u Sloveniji, pošto su u slovenačkom derbiju ABA lige ponovo savladali Krku iz Novog Mesta.

Beta/ABA liga/Olimpija Ljubljana/Ales Fevzer/Sasa Pahic Szabo/Mo
Beta/ABA liga/Olimpija Ljubljana/Ales Fevzer/Sasa Pahic Szabo/Mo

Povezane vesti

Četvrtom uzastopnom pobedom u regionalnoj košarkaškoj ligi ekipa Union Olimpije dokazala je da se nalazi u sjajnoj formi, ali i potvrdila trenutni primat u Sloveniji.

Union Olimpija je kao gost večeras savladala Krku u Novom Mestu rezultatom 68:63 (18:16, 21:11, 12:19, 17:17) čime je nastavila seriju odličnih rezultata na "Jadranu".

"Farmaceuti" iz Novog Mesta ponovo su nastupili u desetkovanom sastavu što su izabranici Gašpera Okorna iskoristili da vežu četvrtu pobedu u ABA ligi i izbiju na sedmo mesto na tabeli.

Nikola Janković još jednom je bio najefikasniji i najkorisniji igrač "Zmajčeka" sa 16 poena i 6 skokova, a pratili su ga Gregor Horvat (13 pts, 7 sk, 3 as) i Brendon Džeferson (10 pts, 3 as).

Kod poraženog tima izdvojio se Ronald Kari sa 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je mladi Matic Rebec žestoko podbacio jer je meč završio bez poena (0/8 šut iz igre) i sa samo tri asistencije.

Dve ekipe su pre tri nedelje igrale odloženu utakmicu drugog kola ABA lige, a tada je takođe slavila Union Olimpija sa 79:64.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke