ABA - Nikolić junak, Mega slavila u Skoplju!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 28.12.2015.
20:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa savladali su MZT-u u Skoplju trojkom Danila Nikolića četiri sekunde pre poslednjeg zvuka sirene.

aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Povezane vesti

Veliku šansu dobili su košarkaši MZT-a da savladaju Mega Leks u okviru 17. kola ABA lige ali je Danilo Nikolić trojkom na četiri sekunde pre kraja srušio sve što su domaći gradili tokom 40 minuta.

Mega Leks je u okviru 17. kola regionalne košarkaške lige savladao MZT u Skoplju rezultatom 77:76 (20:18, 21:21, 18:17, 18:20) pošto je na četiri sekunde pre kraja Danilo Nikolić pogodio trojku.

Izabranici Dejana Milojevića sve vreme su održavali rezultatski egal, u trećoj deonici stizali su i do prednosti ali nikako nisu uspevali da slome rivala i naprave ozbiljniju zalihu.

Braća Uroš i Marko Luković odigrali su sjajnu utakmicu, a domaće su predvodili još Drenovac i Mijatović. Sa druge strane dominirao je novajlija Boris Savović koji je za 24 minuta postigao 24 poena i ostvario 5 skokova.

Dramatična završnica donela je poslednji napad gostima na 20 sekundi pre kraja a nakon prodora Nikole Ivanovića lopta je vraćena Danilu Nikoliću koji je trojkom na 4 sekunde pre kraja doneo trijumf Mega Leksu.

Ekipa Mega Leksa tako je stigla do 11. pobede u ABA ligi na 17 odigranih mečeva i nalazi se na sjajnom putu da overi plasman u plej-of. Poraz MZT-a obradovaće i navijače Partizana pošto tim iz Skoplja i dalje beži samo jednu pobedu crno-belima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke