ABA - MZT prokockao trijumf nad Cedevitom

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.12.2015.
20:41
Izvor: Sportske.net

Pretposlednja utakmica 13. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u Skoplju gde je domaći MZT uspeo da prokocka trijumf nad Cedevitom koja je tako stigla do desete pobede u sezoni.

aba-liga.com/MZTSkopjeAerodrom/DraganMitreski-Dadi
aba-liga.com/MZTSkopjeAerodrom/DraganMitreski-Dadi

Povezane vesti

Košarkaši Cedevite uspeli su da upišu deseti ovosezonski trijumf u regionalnoj ABA ligi iako su večeras bili na dobrom putu da polože oružje na gostovanju MZT-u u Skoplju.

Evroligaš iz Zagreba slavio je rezultatom 70:65 (12:20, 17:14, 19:16, 22:15) iako je sredinom treće četvrtine imao dvocifreni zaostatak.

Domaćin je tokom prvog poluvremena sjajnom igrom u odbrani uspeo da limitira Cedevitu na svega 29 poena, ali je zato u nastavku ušao u ozbiljan problem u napadu.

Strateg Zagrepčana postavio je zonu na koju MZT nije uspeo da nađe odgovor a pritom se i Luka Babić sjajno snašao na poziciji pleja pa je uz Mira Bilana poveo Cedevitu ka preokretu i novoj pobedi.

Sredinom treće četvrtine MZT je imao prednost od 12 poena ali je završnica tog dela igre i poslednja četvrtina donela preokret.

Novi trijumf Cedevite režirali su Miro Bilan sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 10 skokova, dok je Luka Babić postigao 13 poena i ostvario 5 skokova. Đorđe Drenovac bio je najefikasniji igrač u poraženom sastavu sa 18 poena i 4 skoka.

Cedevita se posle 13 odigranih utakmica nalazi na drugom mestu na tabeli sa skorom 10-3, dok MZT ostaje zakovan za dno sa samo četiri pobede i deli sudbinu Cibone i Sutjeske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke