ABA - MZT prekinuo seriju poraza

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.01.2017.
21:35
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica 18. kola regionalne ABA lige odigrana je u Skoplju gde je ekipa MZT-a lako izašla na kraj sa Zadrom i tako prekinula seriju poraza.

aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Povezane vesti

Košarkaški klub MZT iz Skoplja upisao je prvu pobedu u regionalnoj ABA ligi posle više od mesec dana, pošto je večeras u dvorani "Jane Sandanski" lako izašao na kraj sa Zadrom.

Makedonski sastav slavio je rezultatom 92:65 (24:19, 23:19, 21:15, 24:12) i tako stigao do pete pobede u regionalnom šampionatu, a prve nakon 40 dana i trijumfa nad podgoričkom Budućnosti.

Domaćin je lagano lomio protivnika, a već tokom druge deonice imao je prvu dvocifrenu prednost ali je pitanje pobednika rešeno u završnici trećeg kvartala kada je MZT otišao na +15 (68:53).

Na kraju se samo odlučivalo o tome sa kojom razlikom će slaviti ekipa Anta Nazora koja beleži petu pobedu u sezoni i prekida niz poraza u ABA ligi.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bili su Đorđe Drenovac i Skot Džoš sa po 18 poena, dok je Marko Simonovski ubacio poen manje od pomenutog dvojca.

Samo trojica igrača Zadra stigla su do dvocifrenog učinka na večerašnjoj utakmici, a najefikasniji je bio Jakov Vladović sa 18 poena i 3 asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke