ABA - MZT pomogao Slovencima

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.03.2015.
23:25
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica 25. kola ligaškog dela sezone u regionalnom šampionatu završena je trijumfom skopskog MZT-a nad Cibonom što u potpunosti ide na ruku slovenačkim ekipama koje se bore za trećeg predstavnika u ABA ligi.

mztskopjeaerodrom.mk
mztskopjeaerodrom.mk

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici pretposlednjeg kola ligaškog dela sezone u regionalnom šampionatu košarkaši MZT-a savladali su Cibonu rezultatom 78:65 (17:10, 21:19, 19:19, 21:17) čime su prekinuli seriju poraza.

Sa petoricom raspoloženih igrača domaćin je uspeo da nadigra Cibose koji su novim porazom produbili krizu u svojim redovima i učinili da Hrvatska strepi za trećeg predstavnika u regionalnom šampionatu.

Najbolji pojedinci u duelu igranom u Skoplju bili su Uroš Lučić sa 16 poena i 9 skokova, odnosno Vladi Ilijevski sa 13 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

MZT je nakon večerašnjeg trijumfa ostao na pretposlednjoj poziciji na tabeli ABA lige sa skorom 7-18, dok Cibona ostaje 12. sa dve pobede više u odnosu na makedonskog predstavnika.

Makedonski sastav odigrao je večeras "za slovenačne predstavnike" u ABA ligi koji uoči poslednjeg kola ima bolji nacionalni koeficijent u odnosu na Hrvate i ukoliko Krka i Olimpija dobiju svoje utakmice 26. kola Hrvatska će ostati sa dva predstavnika u ABA ligi ukoliko se ona od naredne sezone uopšte bude igrala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke