ABA - Metalcu srpski derbi i šansa za Evrokup!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.03.2015.
22:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Metalca savladali su Mega Leks u okviru pretposlednjeg kola ligaškog dela sezone u regionalnom šampionatu čime su se popeli na šestu poziciju na tabeli koja na kraju takmičenja vodi u Evrokup.

Beta/IgorKupljenik/Ev
Beta/IgorKupljenik/Ev

Povezane vesti

Srpski derbi koji je u subotu uveče igran u Valjevu u okviru 25. kola regionalne košarkaške lige završen je pobedom Metalca koji je u neizvesnoj završnici slavio protiv Mega Leksa.

Izabranici Vladimira Đokića još jednom su doveli svoje navijače na ivicu nerava iako su tokom većeg dela utakmice imali pristojnu prednost.

Tek u poslednjem minutu Metalac je potvrdio pobedu i slavio rezultatom 86:83 (22:18, 23:21, 22:20, 19:24) čime je stigao do šeste pozicije na tabeli.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marko Jošilo sa 17 poena i 6 skokova, dok je poraženom sastavu blistao Nenad Miljenović. Plejmejker Mega Leksa upisao je "dabl-dabl" učinak od 20 poena, 12 asistencija i 6 skokova.

Zahvaljujući porazu Krke Metalac je stekao prednost u odnosu na tim iz Novog Mesta ali će u poslednjem kolu morati da je zadrži ukoliko želi da ostane na šestoj poziciji i plasira se u Evrokup.

Krka ima bolji međusobni skor u odnosu na Metalac koji u poslednjem kolu gostuje Zadru, dok će tim Aleksandra Džikića igrati protiv Olimpije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srba Stamenkovic
Sunday, 15.03.2015
00:42

Bravo Metalac!Nadam se da ce da biti sesti i da ide u Evrokup,mada bi onda imao problema zbog hale.

avatar
Alan Ford
Sunday, 15.03.2015
14:43

Trebala je Zvezda da ih pusti! Ako su pustili Partizan, ne znam zasto nije i Metalac...