ABA - Megin 'vrtić' savladao Tajfun i zaseo na čelo tabele!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.10.2015.
22:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa vezali su četvrti uzastopni trijumf u regionalnoj ABA ligi pošto su na startu 7. kola kao gosti slavili protiv slovenačkog Tajfuna.

aba-liga.com/Tajfun/GasperGobec
aba-liga.com/Tajfun/GasperGobec

Povezane vesti

Prva utakmica sedmog kola regionalne košarkaške lige odigrana je u Celju gde je slovenački šampiona Tajfun ugostio oslabljeni Mega Leks.

Bez pomoći Francuza Alfe Kabe, Radeta Zagorca i iskusnog Predraga Samardžiskog izabranici Dejana Milojevića slavili su rezultatom 64:60 (17:7, 16:16, 13:20, 18:17) u izuzetno neizvesnoj utakmici.

Srpski sastav u Celju je igrao sa ekipom čiji je prosek godina bio 19.8 ali se to nije dalo primetiti na samom početku susreta.

Nošeni sjajnim krilnim centrom Nikolom Jankovićem koji je u prvih pet minuta sam prkosio Tajfunu, košarkaši Mega Leksa napravili su deset poena prednosti.

Tek u trećoj četvrtini na videlo je izašlo neiskustvo izabranika Dejana Milojevića ali je tim iz Sremske Mitrovice na kraju pokazao karakter i slavio u neizvesnoj završnici.

Mirnu ruku u odsudnom trenutku imao je Ognjen Jaramaz a tačku na pobedu Mega Leksa stavio je Danilo Nikolić sa linije penala.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Nikola Janković sa 23 poena i 10 skokova, a pratili su ga Nikola Ivanović sa (13 pts, 4 as) i Ognjen Jaramaz (12 pts, 4 sk).

Sandi Čebular bio je neprikosnoven u sastavu domaće ekipe pošto je za 35 minuta igre ubacio 20 poena, ostvario 3 skoka i upisao 4 asistencije čime je praktično sam držao Tajfun u životu.

Mega Leks je zahvaljujući večerašnjem trijumfu stigao do liderske pozicije na tabeli sa skorom 5-2 koji bi do kraja sedmog kola mogla da ostvari još samo Budućnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke