ABA - Mega se isprsila pred evroligašem

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 08.11.2015.
20:53
Izvor: Sportske.net

Pobedonosnu seriju Mega Leksa prekinuli su košarkaši Cedevite iako je srpski predstavnik bio na dobrom putu da iznenadi evroligaša u zagrebačkom "Domu sportova".

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 9. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u zagrebačkom "Domu sportova" gde je formu evroligaša Cedevite testirao najmlađi sastav regionalnog takmičenja.

Pobedonosna serija košarkaša Mega Leksa prekinuta je usled poraza rezultatom 78:68 (21:17, 16:15, 13:21, 28:15) ali su se puleni Dejana Milojevića "isprsili" pred favorizovanom Cedevitom koja je utakmicu prelomila tek u poslednja tri minuta.

Pobeda Cedevite od deset poena prednosti ne oslikava stanje stvari na parketu pošto je ekipa Mega Leksa na pet minuta pre kraja utakmice imala vođstvo (61:63) koje nije uspela da održi.

Prelomnim se pokazala promena koju je Cedevita napravila u odbrani, prelaskom na zonsko branjenje koje je rezultiralo serijom 13:2 nakon koje Mega nije imala šanse.

"Vitamini" su na taj način naneli prvi poraz Mega Leksu posle mesec dana a ujedno su nastavili odličnu rezultatsku seriju započetu pobedom nad Anadolu Efesom u Evroligi.

U skraćenom rosteru domaćeg sastava istakao se Luka Babić sa 18 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a dvocigren učinak ostvarili su još Džejkob Pulen (17 pts, 6 as), Marko Arapović (15 pts, 6 sk) i Džejms Vajt (11 pts, 5 sk, 4 as). Nemanja Gordić povredio je skočni zglob u završnici meča što u perspektivi može da predstavlja problem za Cedevitu.

Mega Leks je u svojim redovima imao raspoloženog Francuza Luvavu-Kabaroa koji je postigao 20 poena i ostvario 5 skokova, dok su Predrag Samardžiski i Nikola Janković dodali po 10 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke