ABA - Mega 'pumpa' nacionalni koeficijent!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.02.2015.
20:45
Izvor: Sportske.net

Nakon trijumfa Metalca i Partizana još jedan srpski klub upisao je pobedu u okviru 22. kola ABA lige. Mega Leks je u Sremskoj Mitrovici prekinuo seriju Krke i popravio nacionalni koeficijent naših klubova u regionalnom šampionatu.

Mega Leks/Jovan Azdejković
Mega Leks/Jovan Azdejković

Povezane vesti

Poslednja utakmica nedeljnog programa u ABA ligi odigrana je u Sremskoj Mitrovici gde je domaći Mega Leks ubedljivo savladao slovenačku Krku.

Izabranici Dejana Milojevića slavili su rezultatom 81:67 (21:11, 8:23, 29:16, 23:17) čime su prekinuli pobedonosni niz Krke a ujedno su učinili uslugu srpskim klubovima, posebno ekipi Metalca.

Domaćin je odlično otvorio meč ali je tokom druge donice usledio pad u igri usled čega je Krka u potpunosti preokrenula rezultat i preuzela vođstvo.

Da li je Milojević iskritikovao svoj tim u poluvremenu, tek, Mega je u nastavku zaigrala odlučnije pa je u završnici susreta imala i +17.

Dvojica najefikasnijih u pobedničkom sastavu bili su Nenad Miljenović (19 pts, 5 sk, 9 as) i Rade Zagorac (17 pts, 2 sk, 3 as), a dvocifren učinak ostvarili su još Nemanja Jokić (17 pts, 10 sk) i Marko Kešelj (13 pts, 7 sk).

Današnja pobeda omogućila je Mega Leksu da se izjednači sa Cibonom po broju pobeda i poraza ali je u isto vreme zakomplikovana situacija u borbi za Evrokup.

Posle nekompletnog 22. kola četiri ekipe imaju skor 11-11 što znači da ćemo do kraja ligaškog dela sezone gledati veliku borbu za mesta koja vode u Evrokup, a svoju šansu tražiće Metalac.

Uz to, Mega je doprinela poboljšanju nacionalnog koeficijenta pa sada ostaje da Crvena zvezda Telekom savlada Cedevitu u ponedeljak i tako kompletira sjajan vikend srpskih klubova u regionalnom šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomas Rosicky
Saturday, 14.02.2015
21:57

Voleo bi da Mega igra Evrokp, Metalac masi zicere a Mega ce sa mladom ekipom ove sezone steci iskustvo pa ce sledece sezone dobro igrati u Evropi.

avatar
Christian Rosenkreutz
Sunday, 15.02.2015
03:02

S obzirom da se aba liga raspada na kraju ove sezone, mnogo bi nam zvacilo ako bi Partizan i CZT igrali EL a Metalac i Mega EK za koeficijent nase lige u evropi, pa sta urade urade tamo, ako Partizan napravi dobar tim moze se i Top4 ocekivati, a od zvezde bar top16