ABA - Mega preokret u Mitrovici

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.10.2015.
19:21
Izvor: Sportske.net

Tri utakmice četvrtog kola regionalne košarkaške lige odigrane su u petak od 17 časova a pobede su ostvarile ekipe koje su igrale na domaćem terenu. Mega Leks je posle velikog preokreta slavio protiv MZT-a u Mitrovici.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Četiri susreta regionalne košarkaške lige zakazane su za petak, a tri su igrane u terminu od 17 časova. Pobede su odneli timovi koji su igrali na domaćem terenu, pa možemo da konstatujemo da smo na Jadranu prisustvovali "domaćinskoj večeri".

Srpski predstavnik Mega Leks ugostio je MZT iz Skoplja i slavio rezultatom 82:70 (8:26, 30:16, 27:15, 17:13) i to nakon velikog preokreta.

Ekipa Dejana Milojevića očajno je otvorila utakmicu pa je na prvu pauzu između četvrtina otišla sa svega osam postignutih poena a 18 poena zaostatka.

Nakon letagričnog otvaranja utakmice usledila je mnogo bolja igra u trećoj i četvrtoj deonici pa je Mega kompletirala preokret i tako stigla do druge pobede u ligi.

Paradoksalno, predstavnika Makedonije srušio je makedonski reprezentativac iz redova Mega Leksa Predrag Samardžiski koji je za 28 minuta na parketu uspeo da postigne 22 poena i zabeleži 10 skokova.

Dvocifren poenterski učinak zabeležili su još Luvavu-Kabaro (15 pts), odnosno Nikola Janković, Nikola Ivanović i Ognjen Jaramaz koji su postigli po 11 poena.

Pored Mega Leksa pobede su večeras zabeležile i ekipe Budućnosti i Krke što znači da posle nekompletnog četvrtog kola samo Crvena zvezda Telekom ima maksimalan skor, s obzirom na to da je Cedevita poražena u Novom Mestu.

Rezultati do sada odigranih mečeva 4. kola ABA lige:

četvrtak
Crvena zvezda Telekom - Tajfun 113:66

petak
Mega Leks - MZT Skoplje 82:70
Krka - Cedevita 85:77
Budućnost - Zadar 78:47

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke