ABA - Mega ne prestaje da oduševljava!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.11.2015.
18:53
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Leksa zabeležili su osmu ovosezonsku pobedu u ABA ligi pošto su i pored velikih kadrovskih problema uspeli da savladaju Union Olimpiju u "Stožicama".

aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer
aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer

Povezane vesti

Druga utakmica 11. kola regionalne košarkaške lige odigrana je večeras u "Stožicama" gde je Union Olimpija ugostila najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone Mega Leks.

Uprkos brojnim kadrovskim problemima Mega je kao gost uspela da savlada Olimpiju rezultatom 99:89 (22:27, 21:20, 26:22, 22:10) i da bar na kratko preuzme lidersku poziciju na tabeli jadranske lige.

Ekipa Dejana Milojevića otputovala je u Ljubljanu lišena pomoći Predraga Samardžiskog koji je napustio klub, dok su zbog povreda utakmicu morali da propuste kapiten Ognjen Jaramaz, Radovan Đoković, ali i od ranije povređeni Rade Zagorac.

Čak i u takvom desetkovanom sastavu košarkaši Mege uspeli su da slave u prestonici Slovenije iako je domaćin bolje otvorio meč i stekao prednost koju su izabranici Dejana Milojevića morali da jure.

Mega je pobedu skovala u poslednjoj deonici koju je odigrala na fenomenalan način pa će posle duela u Ljubljani zasluženo preuzeti lidersku poziciju na tabeli.

Recimo i to da je večeras za Megu nastupio i Francuz Alfa Kaba koji je propustio početak sezone zbog povrede.

Fantastične partije u dresu Mega Leksa zabeležili su Timoti Luvavu-Kabaro (22 pts, 3 sk, 2 as), Nikola Ivanović (19 pts, 5 sk, 3 as) i Danilo Nikolić koji je zabeležio dabl-dabl učinak (19 pts, 10 sk).

Na drugoj strani dominirao je Sava Lešić sa 21 poenom i 5 skokova a pratio ga je Ronald Zakis sa 17 poena i 5 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 21.11.2015
19:58

Vec par godina odusevljavaju, ove pogotovo. Da u nekim kljucnim utakmicama imaju podrsku navijaca kao Partizan i Zvezda bili bi jos bolji.