ABA - Mega kasno 'upalila', Budućnost prati Zvezdin ritam

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.10.2016.
22:58
Izvor: Sportske.net

Vicešampion regionalne košarkaške lige pretrpeo je drugi uzastopni poraz, pošto je večeras Budućnost slavila u Sremskoj Mitrovici i time zadržala maksimalan skor na startu sezone.

aba-liga.com/Mega Leks/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti donekle su uspeli da se revanširaju Mega Leksu za poraze koje im je tim Dejana Milojevića naneo u prošlosezonskom polufinalu plej-ofa.

Budućnost VOLI je kao gost večeras savladala Mega Leks rezultatom 85:81 (21:18, 29:16, 20:22, 15:25) premda se sredinom utakmice nije moglo naslutiti da će završnica biti neizvesna.

Gosti iz glavnog grada Crne Gore imali su večeras i do 22 poena prednosti zahvaljujući sjajnim procentima u šutu za tri, ali je Mega uspela da se vrati u meč tokom drugog poluvremena.

Najpre je proradio Rade Zagorac, a potom mu se u poslednjoj četvrtini priključio i Kostja Mušidi koji je na kraju promašio šut za tri poena koji je Megi mogao da donese rezultatski egal.

Najefikasniji pojedinac u redovima domaće ekipe bio je Rade Zagorac sa 18 poena, 6 skokova i 4 asistencije, pratio ga je Ognjen Jaramaz sa 12 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a dvocifren učinak imao je i Kostja Mušidi (11 pts, 3 sk).

Sead Šehović je večeras bio nerešiva enigma za odbranu Mega Leksa. Prvotimac Budućnosti postigao je 22 poena od čega je 18 sakupio šutevima za tri poena. Nemanja Vranješ je takođe bio raspoložen pa je sa 15 poena dao veliki doprinos u trijumfu Podgoričana.

Budućnost nakon tri odigrane utakmice ima tri pobede, Mega posle dva vezana poraza ostaje na skoru 1-2. Narednu utakmicu Budućnost igra protiv Krke, dok Mega gostuje Crvenoj zvezdi mts.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke