ABA - Makedoncima derbi "južne pruge"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.12.2014.
18:48
Izvor: Sportske.net

Fantastičnom igrom u poslednjoj deonici duela sa Levskim košarkaši MZT Skoplja upisali su četvrtu ovosezonsku pobedu u ABA ligi.

mztskopjeaerodrom.mk
mztskopjeaerodrom.mk

Povezane vesti

Utakmica MZT Skoplje - Levski Sofija predstavljaja je derbi začelja regionalnog košarkaškog šampionata a kako su se stvari odvijale na parketu činilo se da će se domaćin "opeći na fenjer".

Makedonci su nakon očajnog prvog poluvremena uspeli da se izdignu iz situacije i totalno preokrenu rezultat u svoju korist za trijumf rezultatom 70:61 (6:16, 16:20, 19:18, 29:7).

Levski je u Skoplju odigrao jedno od najboljih poluvremena u sezoni. Bugarski predstavnik u ABA ligi imao je "+14" na velikom odmoru, odnosno "+13" na ulasku u poslednju četvrtinu.

Usledio je neobjašnjiv pad u igri gostujućeg sastava koji se, može biti, uplašio pobede, što su Makedonci iskoristili i rešili taj period utakmice u svoju korist rezultatom 29:7.

Dion Dikson predvodio je MZT do četvrte pobede u sezoni sa 16 poena, a među najboljim pojedincima domaćeg tima bio je i Aleksandar Cvetković sa 12 poena i 5 asistencija.

Hristo Zahariev i Stanimir Marinović bili su najefikasniji u redovima Levskog. Zahariev je postigao 15 poena i tome dodao 6 skokova, dok je Marinov dodao 13 poena i 4 asistencije.

MZT je današnjom pobedom preskočio Igokeu, Metalac i Zadar ali potonja dva tima tek treba da odigraju svoje utakmice 11. kola. Levski ostaje usamljen na dnu tabele sa skorom 1-10.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke