ABA - Maestralni Cvele MVP kola!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.01.2016.
09:57
Izvor: Sportske.net

Maestralna partija koju je plejmejker Partizana NIS Aleksandar Cvetković prikazao u Novom Mestu donela je prvotimcu crno-belih zvanje najkorisnijeg igrača 20. kola ABA lige.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Nakon što je u ponedeljak odigrana poslednja utakmica 20. kola regionalne košarkaške lige došlo je vreme da se podvuče crta i da se proglasi najkorisniji igrač.

Košarkaši Partizana NIS u subotu su prvi put od početka sezone ostvarili pobedu na gostovanju, pošto su u Novom Mestu savladali Krku rezultatom 75:70.

Crno-bele je do prve pobede u gostima vodio plejmejker Aleksandar Cvetković koji je "eksplodirao" u Novom Mestu i tako zavredio titulu najkorisnijeg igrača 20. kola ABA lige.

Plejmejker Partizana prikazao je najbolju partiju od dolaska u klub iz Humske, a 21 poen (6/6 za dva, 1/3 za tri, 6/6 sa penala), 7 asistencija i isto toliko ukradenih lopti doneli su mu 42 indeksirana poena.

Dogodilo se tako da drugi put u sezoni najkorisniji igrač kola ostvari indeks 42, a interesantno je da je u 18. kolu prvotimac Sutjeske Nemanja Vranješ imao isti indeks i to nakon sjajne partije protiv Partizana.

Pomenimo i to da je Aleksandar Cvetković prvi košarkaš Partizana kojem je od početka sezone pripalo zvanje najkorisnijeg igrača. Interesantno je i to da su košarkaši srpskih ekipa u dosadašnjem toku sezone samo tri puta bivali najkorisnijim igračima kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke