ABA - M'Vil partijom sezone vratio Budućnost na pobednički kolosek

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.12.2016.
18:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti prekinuli su seriju od četiri vezana poraza u ABA ligi, pošto su u prvom meču 16. kola savladali Mega Leks zahvaljujući sjajnom Markusu Vilijamsu.

Beta/ABA liga/Budućnost VOLI/Savo Prelević/Mo
Beta/ABA liga/Budućnost VOLI/Savo Prelević/Mo

Povezane vesti

Podgorička Budućnost VOLI vratila se na pobednički kolosek posle punih mesec dana i četiri uzastopna poraza u regionalnom takmičenju.

Šampion Crne Gore večeras je u dvorani "Morača" savladao ekipu Mega Leksa rezultatom 88:80 (11:26, 26:11, 27:21, 24:22) i tako upisao prvu pobedu u decembru.

Gosti su odlično otvorili prvi susret 16. kola regionalne lige, na startu druge četvrtine poveli su sa 28:11 i time stigli do najveće prednosti na večerašnjem meču ali i do svog vrhunca.

Kola su od tog momenta krenula nizbrdo i kako je vreme odmicalo prednost Mega Leksa se topila, čemu su sredinom drugog kvartala najviše doprineli Sead Šehović i Džej-Ar Rejnolds.

Do odlaska na odmor Budućnost je u potpunosti anulirala prednost gostujućeg tima, pa je posle 20 minuta igre na semaforu pisalo 37:37 što je značilo da se u nastavak meča kreće "od nule", s tim što je ekipa Ilijasa Zurosa bila u psihološkoj prednosti u odnosu na rivala.

Treći period obeležila je fantastična partitura Markusa Vilijamsa koji za dva minuta postiže 13 poena i praktično rešava pitanje pobednika iako je Mega posle 30 minuta igre imala šest poena zaostatka (64:58).

Serijom 4:0 Markus Vilijams otvara i poslednju deonicu čime Podgoričani stižu do prve dvocifrene prednosti na meču, nakon čega su bez većih problema uspeli da privedu posao kraju.

Najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio je Markus Vilijams koji je za za 29 minuta na parketu postigao 22 poena (7/11 za dva, 2/6 za tri) i upisao 9 asistencija, a pratili su ga Sead Šehović sa 13 poena, 8 skokova i 3 asistencije, te Nemanja Gordić i Boris Savović sa po 11 poena.

U ekipi Dejana Milojevića zablistao je Rade Zagorac sa 23 poena (8/13 za dva, 2/5 za tri), 9 skokova i 3 asistencije, dok je Alfa Kaba meč završio sa 'dabl-dabl' učinkom od 18 poena i 11 asistencija.

Loša vest za Podgoričane jeste ta što je Džej-Ar Rejnolds na početku poslednjeg kvartala povredio skočni zglob leve noge i nije bio u stanju da nastavi sa igrom, ali će se više o težini povrede znati u danima koji slede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke