ABA - Luda završnica u Laktašima, traje agonija Zadra

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.02.2017.
14:00
Izvor: Sportske.net

Šampion Bosne i Hercegovine prekinuo je seriju od četiri vezana poraza trijumfom nad Zadrom, dok je hrvatski klub novim porazom produžio agoniju u kojoj se nalazi već duže vreme.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Košarkaši Igokee upisali su tek drugu pobedu od početka 2017. godine, pošto su u nedeljnom matine terminu "na mišiće" dobili duel sa Zadrom.

Šampion Bosne i Hercegovine slavio je rezultatom 78:77 (24:19, 18:15, 17:22, 18:21) i tako prekinuo niz od četiri uzastopna poraza u regionalnom šampionatu.

Ekipa Dragana Bajića kontrolisala je rezultat od prvog do poslednjeg minuta meča, ali je u više navrata stavljala na kocku preko potreban trijumf.

Tako su domaći sredinom trećeg perioda imali 13 poena prednosti (57:44) ali im to nije bilo dovoljno da prelome meč i uvedu ga u mirnu završnicu.

U poslednja četiri minuta gledali smo pravu dramu koja je kulminirala dešavanjima u poslednjoj sekundi! Nakon promašenih bacanja Draška Albijanića Zadar stiže do izjednačenja (77:77) poenima Mislava Brzoje na šest desetinki pre kraja utakmice.

Činilo se da će pitanje pobednika morati da bude rešeno u dodatnih pet minuta, ali se onda dogodio novi preokret. Nakon tajm-auta Dragana Bajića domaćin izvodi loptu iz auta i biva počašćen slobodnim bacanjima.

Jakov Vladović je navodno napravio prekršaj u reketu što je Blažu Mahkovicu omogućilo da sa linije penala donese pobedu Igokei. Taktiziranje se umalo nije obilo o glavu Mahkovicu pošto je Zadar ponovo dobio priliku da šutem sa pola terena dođe do trijumfa, ali je Maj Kovačević bio zamalo neprecizan pa je domaćin slavio sa "pola koša razlike".

Najefkasniji u pobedničkom sastavu bio je Strahinja Mićović sa 19 poena, 3 skoka i 2 asistencija, a pratili su ga Džejms Robinson (18 pts i 4 as) i Jagodinac Đorđe Milošević (15 pts, 8 sk).

Gosti su imali trojicu dvocifrenih u svojim redovima, a najefikasniji je bio centar Ivan Marinković sa 15 poena i 7 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke