ABA ligaši rekli svoje - Podrška Evroligi!

Autor: Beta Beta
nedelja 20.03.2016.
21:28
Izvor: Beta

Skupština Jadranske lige velikom većinom glasova dala je danas podršku Ulebovoj Evroligi, a ne novoj Fibinoj Ligi šampiona.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju regionalnog takmičenja, 11 delegata Skupštine glasalo je za Evroligu, koju je izabrala za prioritetno evropsko takmičenje, dok je jedan bio protiv.

U skladu sa tim, Skupština je dala ovlašćenje direktoru Krešimiru Novoselu i sportskom direktoru Žarku Čabarkapi da nastave i dovrše pregovore vezane za potpisivanje trogodišnjeg ugovora, koji će garantovati mesta u Evroligi i Evrokupu tokom naredne tri sezone.

Skupština je zaključila da Jadranska liga predstavlja "jedini put za napredak, promociju i razvoj košarke" u regionu i da kao takva predstavlja "apsolutan prioritet", navodi se u zaključku sa Skupštine.

"Jadranska liga je dala veliki doprinos afirmaciji i poboljšanju kvaliteta klubova čitavog regiona i košarke generalno. Jedini način za učešće klubova iz regiona u najvažnijim evropskim takmičenjima vodi kroz Jadransku ligu i to će ostati prioritet u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Skupština Jadranske lige je održala sastanke s nacionalnim savezima Srbije, Hrvatske i Slovenije, a u saopštenju piše da je klubovi i savezi trebalo da mnogo bliže sarađuju u cilju razvoja svih košarkaških subjekata.

Saopšteno je i da su nacionalni savezi izrazili svoju punu podršku Jadranskoj ligi, ali posmatrajući celokupnu situaciju i prethodnu podršku koju je FIBA dobila od Saveza, ostaje nejasno da li su ovi njihovi stavovi u koliziji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
azor ahai again
Monday, 21.03.2016
10:18

Sto niste napisali da samo crvena zvezda I cedevite ispunjavaju evroligaske standarde? Da svi ostali I da hoce ne mogu da igraju evroligu???? Svi portali su to objavili osim vas