ABA liga - ''Zicer'' za Partizan, Zvezda na teškom ispitu

Autor: Darko Mitrović
subota 25.10.2014.
12:24
Izvor: Sportske.net

Posle serije katastrofalnih rezultata, košarkaši Partizana večeras imaju priliku da tu seriju prekinu protiv debitanta u ABA ligi, ekipe valjevskog Metalca. Mega Vizura večeras takođe dočekuje Olimpiju, dok Zvezda sutra gostuje u Zadru.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Da vam je neko pre početka sezone rekao da će meč petog kola između Partizana i Metalca biti ''derbi začelja'', sigurno mu ne biste poverovali.

Međutim, aktuelni šampion Srbije je upao u seriju veoma loših rezultata, vezao je ukupno pet poraza u ABA ligi i Evrokupu, a jedinu pobedu je ostvario na samom startu sezone, na gostovanju mađarskom Solnoku, kada je, uzgred, nastupio u najslabijem sastavu.

Partizan je iz meča u meč postajao jači za Murića, Kuzeloglua, Bogdanovića, Mačvana, ali serija poraza postajala je sve duža.

Zato večerašnji meč u ''Pioniru'' protiv Metalca crno-beli dočekuju pod imperativom pobede, a novi neuspeh bi značajno uzdrmao temelje ekipe Duška Vujoševića.

Metalac, s druge strane, ima sva četiri poraza, ali Valjevci imaju opravdanje u činjenici da su sve mečeve odigrali u gostima. Ipak, protiv Cedevite su u prošlom kolu pokazali nagoveštaj izlaska iz te loše serije, pa sigurno da i oni vide svoju veliku šansu u činjenici da Partizan još uvek ne liči na šampionski tim.

Što se ostalih večerašnjih mečeva tiče, našu najveću pažnju privlači duel Mega Vizure i odlične Olimpije, koja je osokoljena ubedljivim trijumfom nad Partizanom u prošlom kolu, ali i odličnim otporom protiv moskovskog Himkija u Evrokupu.

Mega ima polovičan učinak, u prošlom kolu je očekivano izgubila od Zvezde, ali večeras bi ekipa Dejana Milojevića pred svojim navijačima mogla da iskoristi umor Ljubljančana posle teškog meča sa Himkijem.

Branilac trofeja u ABA ligi, ekipa zagrebačke Cibone, večeras gostuje u Podgorici, protiv još uvek neporažene Budućnosti, dok Džikićeva Krka dočekuje skopski MZT.

Današnji program će od 17 časova otvoriti Solnok i Levski u Mađarskoj.

Derbi je na programu u nedelju, kada vodeća Crvena zvezda Telekom gostuje Zadru i pokušaće da se novom pobedom iskupi za poraz u Evroligi od Neptunasa, a peto kolo zaključiće Cedevita i Igokea u ponedeljak od 20:30h.

ABA liga, 5. kolo

Subota:
17.00h Solnok - Levski
19.00h Krka - MZT Skoplje
19.00h Partizan - Metalac
21.00h Mega Vizura - Olimpija
21.00h Budućnost - Cibona

Nedelja:
19.00h Zadar - Crvena zvezda

Ponedeljak:
20.30h Cedevita - Igokea

Tabela: Crvena zvezda i Budućnost 4-0, Olimpija i Krka 3-1, Cedevita, Zadar, Solnok, MZT i Mega Vizura 2-2, Igokea, Cibona, Partizan i Levski 1-3, Metalac 0-4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke