ABA liga - ''mlađi brat'' Evrolige?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.11.2015.
20:34
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Ovih dana je glavna košarkaška tema promena sistema takmičenja u Evroligi i pitanje hoće li šampion ABA lige imati svoje mesto u tom novom sistemu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Odgovor na to pitanje je još uvek neizvestan, iako posle početnog straha, ima sve više optimističkih prognoza.

Kao što već znate, i ABA liga je letos doživela upravljačku transformaciju, prešla je u ruke klubova učesnika, pa je sada zanimljivo čuti šta o novonastaloj situaciji misli Roman Lisac, doskorašnji generalni menadžer ''stare'' ABA lige.

On se oglasio u intervjuu za ''Danas'', gde nije želeo da na bilo koji način otežava ionako tešku poziciju u kojoj se našlo regionalno takmičenje.

U svakom slučaju, Lisac veruje da će šampion ABA lige ipak imati svog predstavnika u novoj Evroligi sa 16 klubova.

''Dosta se toga promenilo od mog odlaska, međutim ABA je uvek bila 'mlađi brat' Evrolige i to je važno istaći. ABA liga apsolutno zaslužuje direktan prolaz u Evroligu. U prošlosti je imala odličnu saradnju sa ljudima zaduženim za najelitnije evropsko takmičenje.

Ne znam da li se u njihovim glavama nešto promenilo u poslednjih par meseci, ali sam ubeđen da regionalno takmičenje zaslužuje jedno direktno mesto među 16 klubova budućih učesnica Evrolige od sledeće sezone''
, objašnjava Lisac.

Ono što mu se ne dopada u novoj ABA ligi, jeste to što ligu vode ljudi koji su istovremeno na čelu svojih klubova i smatra da će im biti veoma teško da odgovore obavezama na čelu regionalnog takmičenja.

''Iz iskustva znam da je u pitanju posao od 24 časa dnevno'', ističe Lisac.
generalni menadžer stare ABA

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke