ABA - Lider držao šutersku kliniku u "Draženovom domu"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.12.2015.
22:34
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti održali su šutersku kliniku u Zagrebu pošto su uz sjajne procente u šutu iz igre savladali Cibonu i tako zadržali lidersku poziciju na tabeli ABA lige.

aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer
aba-liga.com/UnionOlimpija/AlešFevžer

Povezane vesti

Lider regionalne košarkaške lige protutnjao je kroz "Draženov Dom" i više nego ubedljivo stigao do svoje jedanaeste pobede u sezoni.

Četvrti meč 13. kola ABA lige Budućnost je dobila rezultatom 91:69 (19:22, 29:20, 26:7, 17:20) poslavši tako Cibonu na dno tabele regionalnog šampionata.

Domaći sastav uspeo je da reši prvu deonicu u svoju korist ali je lider potom ubacio u petu brzinu i do kraja treće četvrtine rešio pitanje pobednika uz neverovatne procente u šutu za tri poena.

Ekipa Luke Pavićevića imala je 14 pogođenih trojki iz 26 pokušaja posle 30 minuta igre, a visok procenat u šutu van linije 6.75 opao je ispod 50% tek u završnici meča kada je pitanje pobednika bilo rešeno.

Recimo da su košarkaši Budućnosti na kraju večerašnje utakmice imali 17 pogodaka za tri poena iz 33 pokušaja čime su izjednačili današnji učinak Tajfuna koji je istim oružjem u Laktašima tukao Igokeu.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničke ekipe bio je Tadija Dragićević sa 23 poena, 2 skoka i 2 asistencije, a fenomenalnu partiju pružio je i debitant Doron Lemb koji je za manje od 20 minuta ubacio 17 poena uz 3 skoka.

Budućnost će tako na polovini sezone zadržati lidersku poziciju na tabeli sa 11 pobeda i samo 2 poraza, dok Cibona pada na dno sa samo četiri trijumfa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke