ABA - Krka vezala četvrtu pobedu u nizu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.11.2016.
13:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Krka iz Novog Mesta probio se u gornji deo tabele regionalne lige nakon četvrte uzastopne pobede. Ekipa iz Novog Mesta u okviru 9. kola savladala MZT iz Skoplja.

Beta/ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si/Ds
Beta/ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si/Ds

Povezane vesti

Prvi meč 9. kola regionalne košarkaške lige zakazan za nedelju odigran je u specifičnom matine terminu koji je više odgovarao ekipi Krke iz Novog Mesta.

Slovenački sastav je na domaćem terenu savladao MZT iz Skoplja rezultatom 97:87 (25:30, 17:13, 31:18, 24:26) i tako vezao četvrtu uzastopnu pobedu u regionalnom šampionatu.

Utakmica nije dobro počela za ekipu Krke pošto su gosti stigli do deset poena prednosti (20:30) ali su stvari potom počele da idu u mnogo boljem smeru za tim Dejana Mihevca.

Domaći su do odlaska na veliki odmor uhvatili priključak i utakmicu doveli u rezultatski egal, a pitanje pobednika rešili su u trećem periodu kada su ubacili 31 poen.

Krku je do četvrte uzastopne pobede u ABA ligi predvodio Matic Rebec sa 24 poena i 10 asistencija, a pratio ga je Marko Luković sa 19 poena, 9 skokova i 3 asistencije.

Gosti su imali petoricu dvocifrenih u svom sastavu, a najefikasniji je bio Stefan Sinovec sa 16 poena i 8 asistencija. Pratili su ga Klark sa 16 i Tims sa 15 poena.

Nakon četvrte uzastopne pobede Krka ima skor 5-3 uz utakmicu manje, dok MZT ostaje u donjem domu sa samo dva trijumfa iz devet odigranih utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke