ABA - Krka se vratila iz mrtvih i slavila u Zadru!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.01.2017.
18:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Krke iz Novog Mesta pripredili su još jedan veliki preokret u ABA ligi, a nakon Cedevite uspeli su da šokiraju i Zadar.

aba-liga.com/Krka/Drago Perko
aba-liga.com/Krka/Drago Perko

Povezane vesti

Prvi nedeljni meč 20. kola ABA lige odigran je u Zadru gde je domaća ekipa ugostila Krku iz Novog Mesta i ispustila već uknjiženu pobedu.

Slovenački predstavnik anulirao je zaostatak od 20 poena i na kraju slavio rezultatom 83:77 (15:30, 19:16, 20:15, 29:16) čime je dodatno popravio svoje šanse za opstanak u ABA ligi.

Domaćin današnjeg susreta u dvorani "Krešimir Ćosić" kontrolisao je dešavanja na terenu gotovo 30 minuta, ali je pitanje pobedina na kraju rešavano u neizvesnoj završnici.

Zadrani su bolje otvorili meč, poveli sa 9:2 ali je onda Krka uzvratila serijom 5:0 i uhvatila priključak. Od tog momenta počinje simultanka domaćeg tima koji do kraja prve četvrtine stiže do 30 postignutih poena.

Za samo šest minuta košarkaši Zadra postižu 21 poen, pa na prvu pauzu odlaze sa 15 poena prednosti. Prednost je nastavila da raste na startu drugog kvartala, bilo je i +20 za Zadar (35:15), ali je Krka do odlaska na odmor uspela da smanji na pristojnih -12.

Sredinom treće četvrtine domaći su počeli da posrću pa se i prednost istopila i na dva minuta pre kraja trećeg kvartala iznosila samo dva poena razlike (54:52).

Tako se došlo do neizvesne završnice u kojoj smo videli "ludačke" trojke sa deset metara Matica Rebeca i seriju neshvatljivih greška košarkaša domaće ekipe.

Na kraju su gosti iz Novog Mesta u laganom ritmu, sa linije penala, uspeli da potvrde trijumf i tako kompletiraju neverovatan preokret!

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Duško Bunić (21 pts, 7 sk), a veliki doprinos dali su još Ronald Kari (18 pts, 6 sk, 4 as) i Matic Rebec (18 pts, 3 as). Marko Luković je večerašnji meč završio sa 8 postignutih poena, ali je zato zabeležio 14 skokova i 5 asistencija.

U domaćem sastavu izdvojio se Ivan Marinković sa 20 poena, 10 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte, a pratio ga je Lavro Mazalin sa 16 poena i 7 skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke