ABA - Koga će 'odabrati' Zvezda? (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.03.2017.
09:12
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion regionalne košarkaške lige večeras igra poslednji meč ligaškog dela takmičenja od kojeg ujedno zavisi ko će mu biti rival u polufinalu plej-ofa.

aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs
aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s dočekuju večeras podgoričku Budućnost VOLI u okviru poslednjeg susreta ligaškog dela regionalnog šampionata.

Utakmica u hali "Pionir" daće nam odgovor na jedino preostalo pitanje vezano za raspored na tabeli, pošto od ishoda duela Crvene zvezde mt:s i Budućnosti zavisi ko će sa kime u polufinalu plej-ofa.

Cedevita je pobedom nad FMP-om obezbedila drugu poziciju na tabeli ali je Partizan NIS sebi zakomplikovao život porazom u Laktašima pa će Crvena zvezda mt:s praktično moći da "bira" rivala u polufinalu.

Pobeda crveno-belih značila bi da će Zvezda i Budućnost ponovo deliti megdan u polufinalu plej-ofa, dok bi eventualni trijumf Podgoričana zakazao gradski derbi u borbi za finale ABA lige.

"Mi nismo kalkulisali u ovom takmičenju. I pored činjenice da smo prvo mesto obezbedili mnogo ranije, naš cilj nije finale Jadranske lige, već smo kao prioritet na startu sezone naveli da želimo da osvojimo ovo takmičenje" bila je poruka Dejana Radonjića pred večerašnju utakmicu.

Zvezda u datom momentu ima nešto manjih kadrovskih problema nego u prethodnom periodu, pa od odluke trenera zavisi da li će neko biti pošteđen napora, a tu se pre svega misli na Stefana Jovića, Luku Mitrovića i Nemanju Dangubića.

Prethodne nedelje crveno-beli su doživeli ubedljiv poraz u Madridu, a nakon duela sa Budućnosti čeka ih još jedno gostovanja, ovoga puta u Milanu.

Poslednja utakmica ligaškog dela sezone u regionalnom šampionatu na programu je večeras od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Monday, 13.03.2017
17:07

Da se ne lažemo - videlo se na dosta utakmica da mi (Partizan) nemamo baš velike šanse u play-off-u, bilo je I utakmica na par lopti koje smo dobili, neke nažalost izgubili. Ono što me raduje jeste da smo protiv ekipa protiv kojih je ,,moralo,, da se dobije dobili, a raduje me i činjenca da nas je sa velikom razlikom dobila samo Zvezda u prvom delu sezone. Volim Partizan bez granice, ali mislim da realno nemamo šanse da osvojimo ABA ligu niti čak da prođemo polufinale, ma ko god da nam dođe. Sve i da je osvojimo, samo naivan čovek može da misli da bi mi igrali Evroligu - činjenica jeste da nam poslovanja nisu transparentna u iznosu u koje to zahteva Evroliga, činjenica jeste da nemamo budžet za Evroligu, činjenica jeste da politička situacija u zemlji ide više na ruku Zvezdi. Što se tiče noćašnje utakmice, nema razloga za brigu - Zvezda nikada nije kalkulisala, Radonjić je pošten i čestit čovek, kao i većina Zvezdinih igrača. Šanse su 7:3 za pobedu Zvezde ali ni pobeda Budućnosti ne bi bila iznenađenje.

avatar
Доктор фудбала Гроф
Monday, 13.03.2017
12:31

Звезда не бира против кога ће да игра јер Звезда против сваког противника игра на победу.

avatar
Black&White
Monday, 13.03.2017
10:46

Pobedice zvezda .... Strah je cudo jedno :D -= Partizan Sampion =-

avatar
Доктор фудбала Гроф
Monday, 13.03.2017
15:28

Ипак ћеш ти вечерас навијати за Звезду.

avatar
Black&White
Monday, 13.03.2017
15:47

za zvezdu nikad ne navijam tebra ^

avatar
babaroga
Monday, 13.03.2017
15:39

Videlo se sta je strah u vasoj utakmici sa Megom. Onakvu borbu na zivot i smrt jos nisam video. A sve u cilju da se izbegne ponizenje koje bi sledilo. Nas plan je jednostavan: Pobedimo veceras Buducnost. Pa onda jos dva puta Buducnost. Pa onda tri puta hrvate. Ma koji da dodju.