ABA - Jovićeva asistencija obeležila sezonu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.04.2017.
19:28
Izvor: Sportske.net

Plejmejker košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s Stefan Jović izveo je najlepšu asistenciju u minuloj sezoni regionalnog šampionata.

Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Sušić/Ds
Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Sušić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s odbranili su titulu u ABA ligi pošto su u finalnoj seriji "počistili" Cedevitu iako prvi plejmejker ekipe zbog povrede nije mogao da pomogne ekipi.

Stefan Jović je završnicu sezone u ABA ligi i odlučujuće mečeve ligaškog dela Evrolige pratio u "civilu" ali je njegov doprinos u uspesima crveno-belih svakako bio ogroman.

Koliko je Stefan Jović značio ekipi dok je bio u stanju da igra najbolje svedoči i priznanje koje je danas otišlo u njegove ruke.

ABA liga je napravila izbor pet najboljih asistencija u minuloj sezoni, a na prvom mestu ove liste nalazi se dodavanje Stefana Jovića.

Pogledajte kako izgleda asistencija koja je obeležila sezonu i one koje su se našle u samom vrhu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 28.04.2017
22:16

Neverovatno dobru sezonu je imao jovic do strasne povrede u januaru, od koje se nije jos uvek oporavio...sa takvim plejmejkerom, koji je sigurno medju 5 najboljih u Evropi, samo nebo bi bila granica ove sezone u EL...naprosto cuda se lako desavala, kontrolisali smo igru protivnika, bili cesto superiorni kao tim...imali smo priliku da vidimo ove godine kako je to, kada se ubedljivo najvazniji i najkorisniji igrac u timu povredi na nekoliko meseci, i to u najvaznijem trenutku. Mnogi timovi bi se totalno raspali i svi rezulati bi izostali, ali mi smo i dalje igrali sasvim dobro i bez takvog strasno bitnog igraca, preziveli smo nekako sve poteskoce, povrede i nemilosrdan raspored, i ovde sto je najvaznije dominantno osvojamo sve....

avatar
X
Saturday, 29.04.2017
11:18

hahahahhahahha au covece, medj 5 najboljih.. Indeks korisnosti mu je 9 ove sezone.. Ako je sa takvim indeksom medj 5 najboljih onda da prestanemo svi da pratimo kosarku. Jovic je mozda VAS najbolji igrac ali plej koji slobodna bacanja sutira 60% i za 3 29% nikako ne moze da bude ni u 15 najboljih u Evropi. Uz sve to, 7.5 poena po mecu je presmesno za jednog pleja. Cak ni po asistencijama nije medj 5. I onda da te pita covek, po kom osnovu je on SIGURNO medj 5 najboljih u Evropi. Daj mi jedan segment...

avatar
X
Saturday, 29.04.2017
15:57

Kakve veze ima sto je odigrao oko 10 utakmica manje.. Racuna se prosek utakmica koje je odigrao (23) a tu indeksno nije ni u 20. Jos nijednom nisam video da neki strani mediji pisu o Jovicu.. cak ni nasi portali nisu prenosili tako nesto. Prosto ne mogu da verujem da ga u prvih pet stavljas zbog pregleda igre... Decko ima 26 godina a i dalje nije video dalje od Srbije. Kada vam dodje plej koji ce pored 5 asistencija imati 15 poena po mecu tada mozes da kazes da je u 5 najboljih u Evropi. Isto kao sto Gudurica stavljate u isti kos sa Bogdanovicem koji je u njegovim godinama vec bio bitan igrac u Feneru dok ovaj i dalje stoji u mestu kako u ABA ligi tako u Evroligi.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 29.04.2017
13:30

Jovic usled visemesecnog izostanka zbog povrede je odigrao oko deset meceva manje, nego vodeca petorka po asistencijama, inace bi se on nasao tamo, kao i prosle sezone. Izuzetan asistent (rekorder EL po br asist. na utakmici izmedju ostalog), pregled igre i razigravanje tima mu je na strasno visokom nivou, a to nije uopste lako to sto on radi, sto se i pokazalo ovih nekoliko meseci kada su tu ulogu dobili Dzenkins i Wolters koji nisu tu ni do kolena.... Na tlu Evrope samo Teo i Ertel tako dobro vrte pik igru kao Jovke, pogotovo u kvalitetnom i blagovremenom odigravanju na centralnom piku je ubojit za sve u EL. On postize svojih 7-8 poena, ali dodaje jos jedno 15 direktno preko svojih asistencija. Njegov sam uticaj na igru tima je strahovito bitan, kretanje lopte, tecna igra...pre svega direktno i individualno zaustavlja protivnicke bekove koje cuva, limitira ih, usporava, neretko se desava da otima lopte ili izvrsi presing koji ce se zavrsiti nasom lakom kontrom i sigurnim poenima...Statistika kod nekih igraca ne moze ni upola da prikaze njihov doprinos i znacaj, a Jovketov je zaista neprocenjiv, svaka ekipa je daleko jaca sa takvim prototipom plejmejkera, bez obzira sto nije skorer niti nesto vise od prosecnog sutera...Odbrana, pik igra, asistencije, pregled igre sve to je na elitnom evroligaskom nivou, uz sve ostalo koje je krajnje pristojno....

avatar
Realno nerealan-1
Friday, 28.04.2017
19:42

vilijamsova je realno najbolja