ABA - Igokea u 'Stožicama' vezala peti poraz

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.12.2015.
18:52
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine upisao je peti uzastopni poraz u regionalnoj ligi pošto je ubedljivo savladan na gostovanju Union Olimpiji u Ljubljani.

aba-liga.com/Union Olimpija/Aleš Fevžer
aba-liga.com/Union Olimpija/Aleš Fevžer

Povezane vesti

Prva od dve utakmice 15. kola regionalne košarkaške lige koje su zakazane za nedelju odigrana je u dvorani "Stožice" u Ljubljani gde je ekipa Union Olimpije ugostila aktuelnog šampiona BiH Igokeu.

Gosti iz Laktaša stigli su na noge Olimpiji posle četiri vezana poraza ali im nije pošlo za rukom da u Ljubljani prekinu lošu seriju pošto su izgubili rezultatom 79:63 (23:11, 24:22, 15:15, 17:15).

Ekipa Gašpera Potočnika preuzela je kontrolu nad rezultatom već posle pet minuta igre, a četiri minuta pre odlaska na odmor Olimpija je imala maksimalnih +19.

Sve što je Igokea u nastavku uspela da uradi jeste da juri rezultat i pokuša da ublaži neminovan poraz što joj i nije pošto za rukom, imajući u vidu da je Olimpija slavila sa 16 poena prednosti.

Najefikasniji pojedinci u redovima Olimpije bili su Sava Lešić (21 pts, 8sk) i Miha Lapornik (11 pts), dok je na drugoj strani dominirali Miloš Komatina (14 pts, 6 sk) i Ivan Radenović (12 pts, 6 sk).

Posle večerašnjeg trijumfa Olimpija je preskočila Igokeu, Cibonu i Partizan pa je preuzela deveto mesto na tabeli sa skorom 6-9, dok Igokea pada na 12. poziciju sa skorom 5-10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke