ABA - Drugo kolo za redom MVP iz Zvezde

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.01.2017.
10:09
Izvor: Sportske.net

Drugo kolo za redom najkorisniji igrač regionalne košarkaške lige dolazi iz redova Crvene zvezde mt:s. Kapiten crveno-belih u prednosti u odnosu na Amerikance iz MZT-a i Karpoš Sokola.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kapiten i krilni centar Crvene zvezde mt:s Luka Mitrović poneo je zvanje najkorisnijeg igrača 16. kola regionalne ABA lige, iako je jedan igrač imao bolji indeks od njega.

Amerikanac Džoš Skot sakupio je 34 indeksirana poena u porazu MZT-a od Cedevite zbog čega je Luka Mitrović proglašen za najkorisnijeg igrača kola iako je još jedan igrač imao isti indekskao kapiten crveno-belih.

Džoš Skot je zbog poraza MZT-a ispao iz konkurencije, dok je Kendrik Peri ostao kratkih rukava zbog činjenice da je Luka Mitrović ostvario isti indeks ali za znatno kraće vreme provedeno na parketu.

Kapiten Crvene zvezde mt:s sakupio je 32 indeksirana poena zahvaljujući učinku od 16 poena, 10 skokova, 3 asistencije i dve ukradene lopte.

Neverovatno deluje podatak da je Zvezda napravila 39 poena razlike u odnosu na protivnika tokom 25 minuta, koliko je Mitrović proveo na parketu u duelu sa Zadrom.

Najbolji poenter u 16. kolu bio je Rade Zagorac (23 pts), najbolji skakač Entoni Bolden (16 sk), asistent Markus Vilijams (9 as), dok je najviše ukradenih lopti imao Marin Rozić (5).

Podsećamo da je u prethodnom kolu zvanje MVP-a kola poneo Marko Simonović, što znači da drugo kolo za redom najkorisniji igrač ABA lige dolazi iz Crvene zvezde mt:s.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 04.01.2017
16:04

Bilo bi cudno da nije iz Zvezde.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Wednesday, 04.01.2017
14:00

Bravo Mitre, vraćaš se polako!

avatar
gosfkcz
Wednesday, 04.01.2017
13:22

Bez obzira na dominaciju cudno je kada je neko od nasih MVP s obzirom da je minutaza( a samim tim I svi parametri ) ravnomerno rasporedjena.