ABA - Drama u Valjevu, Pulen presudio Metalcu, preokret Zadra u Skoplju

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2015.
19:54
Izvor: Sportske.net

Odlična utakmica u Valjevu, Metalac bio na pragu velike pobede nad favorizovanom Cedevitom, ali u finišu se raspucao Džejkob Pulen i preokrenuo rezultat. Zadar znatno lakše slavio u Skoplju, iako su domaći mnogo bolje počeli. Večeras u Nikšiću gostuje Zve

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Iako značajno oslabljeni, bez povređenog Đorđa Majstorovića, košarkaši valjevskog Metalca pružili su odličan otpor evroligaškoj ekipi Cedevite, ali su na kraju trijumfovali Zagrepčani, rezultatom 81-79.

Tokom čitavog meča vodila se neizvesna borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a kada je na ulasku u finiš Metalac poveo sa 73-67, činilo se da će Valjevci napraviti veliko iznenađenje.

Međutim, onda sledi furiozna serija gostiju, u režiji raspoloženog plejmejkera Džejkoba Pulena, koji je trojkama ''torpedovao'' koš domaćih i nedugo zatim na semaforu je stajalo 73-77.

Usledio je tajm-aut trenera domaćih Vladimira Đokića, posle koga su Kutlešić i Jošilo pogodili trojke za novo vođstvo Metalca od 79-77.

Ali, onda Pulen uzvraća istom merom, posle čega domaći ne koriste poslednji napad i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Miro Bilan sa 17 poena i osam skokova bio je najefikasniji u ekipi Cedevite, a pratili su ga Pulen i Pilepić sa po 14 poena.

U ekipi Metalca se izdvojio trio Malešević sa 20, Jošilo sa 17 i Kutlešić sa 13 poena.

U Skoplju su gledaoci imali priliku da vide veliki preokret Zadrana i novi njihov trijumf posle pobede nad Partizanom u prošlom kolu.

Protiv domaćeg MZT-a Zadar je večeras slavio sa ubedljivih 72-60 iako su Skopljanci sjajno odigrali prvu četvrtinu i taj deo igre dobili sa 21:8!

Međutim, već u drugoj deonici se dogodio potpuni preokret. Domaći tim je potpuno zaustavljen, Zadrani odjednom razigrani, nezadrživi i na poluvreme se otišlo vođstvom gostiju rezultatom 35:28.

U nastavku, MZT nije imao odgovor, ekipa Zadra je uspešno zadržala stečeno vođstvo, koje je tokom poslednje četvrtine iznosilo i 15 poena razlike (65-50).

Sa 19 postignutih poena pobedničku ekipu je predvodio Kozi, a u MZT-u su se izdvojili Stojanovski i drenovac sa po 15.

Ovo je šesti trijumf zadra od početka sezone, a MZT je pretrpeo i sedmi poraz.

Jedanaesto kolo ABA lige večeras će kompletirati Sutjeska i Crvena zvezda Telekom od 21 čas.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke