ABA - Crnogorsko veče, 'prvenac' Sutjeske

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.10.2015.
23:08
Izvor: Sportske.net

Poslednje dve utakmice trećeg kola regionalne košarkaške lige dobile su crnogorske ekipe koje su bile bolje od Olimpije i Mega Leksa.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Dugo je Crna Gora čekala da u ABA ligi ponovo ima dva predstavnika, a 7. oktobar ostaće upamćen kao dan kada su Budućnost i Sutjeska ostvarili pobede.

Trijumf koji su košarkaši Sutjeske ostvarili na gostovanju Olimpiji 61:60 (19:20, 16:8, 17:17, 9:15) predstavlja prvorazredno iznenađenje pošto je klubu iz Nikšića ovo prva sezona u regionalnom takmičenju.

Prvu, istorijsku pobedu Sutjesci u regionalnoj košarkaškoj ligi doneo je Nemanja Vranješ pogotkom u poslednjim trenucima susreta.

Na taj način Sutjeska je probila led u odabranom društvu, a upravo je meč-viner Nemanja Vranješ bio najefikasniji pojedinac na utakmici sa 18 poena i 5 skokova.

Poslednja utakmica 3. kola regionalne lige odigrana je u "Morači" gde je domaća Budućnost Voli pred oko 2.000 navijača lako došla do pobede nad Mega Leksom.

Šampion Crne Gore slavio je rezultatom 71:56 (28:12, 19:19, 8:14, 16:11) a konačan ishod utakmice dao se nagovestiti već posle prve deonice.

Suad Šehović predvodio je Budućnost do druge pobede u ABA ligi sa 23 poena, 9 skokova i 4 ukradene lopte, dok je u ekipi Mega Leksa najefikasniji bio Francuz Timote Luvavu-Kabaro sa 19 poena i 5 ukradenih lopti.

Meč u "Morači" obeležio je i preveliki broj izgubljenih lopti na obe strane pa je tako Budućnost "prokockala" 22 lopte, a izabranici Dejana Milojevića čak 29!

Ekipi Mega Leksa večerašnji poraz u Podgorici bio je drugi u sezoni a šansa za popravni uslediće 9. oktobra kada u Sremsku Mitrovicu stiže skopski MZT.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke