ABA - Čović najkorisniji u januaru

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.02.2017.
15:39
Izvor: Sportske.net

Plejmejker košarkaškog kluba FMP Železnik Filip Čović poneo je zvanje najkorisnijeg igrača regionalne ABA lige u januaru 2017. godne.

Beta/ABA liga/FMP/Mo
Beta/ABA liga/FMP/Mo

Povezane vesti

Košarkaši FMP Železnika pobegli su iz opasne zone zahvaljujući pobedama koje su ostvarili u prethodnih mesec dana, a najzaslužniji za uspehe "Pantera" u ABA ligi svakako je plejmejker Filip Čović.

Klub iz Železnika odigrao je pet mečeva u regionalnoj ligi tokom januara i ostvario četiri pobede, a Filip Čović je na tih pet susreta sakupio 129 indeksiranih poena, što je prosek od 25.8 poena po meču.

"Iskren da budem nisam razmišljao o svom učinku, jedino što mi je bilo bitno da tim pobeđuje. U jednom trenutku smo bili u jako loše plasirani, a FMP baš dugi niz godina nije bio deo regionalne lige. Što je našu poziciju činilo još težom, pogotovo kada se zna prosek godina našeg tima" kazao je Čović u intervjuu za sajt regionalne lige.

Najbolju partiju u tekućoj sezini Filip Čović je prikazao u duelu sa Igokeom kada je zabeležio 36 poena (9 trojki) i 5 asistencija čime je sakupio 42 indeskirana poena.

"Sigurno da mi prija što igram na tom nivou, ali zbog svega što sam naveo, igre i rezultat tima su mi bili daleko važnije" dodaje Čović.

Sa prosekom od 21.6 poena po meču Filip Čović zauzima prvo mesto u ABA ligi, a na drugoj je poziciji po prosečnom broju napravljenih asistencija (7.6 po utakmici).

"Uvek sam igrao za tim, tako samo učen i vaspitan. U skladu sa tim uvek mi je bilo draže da nekome asistiram, nego da dam koš. I to se neće menjati" zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kowalski11070
Wednesday, 01.02.2017
20:42

Igra 39 minuta u proseku, zato što je drugi plej Radanov zalutao u ovaj sport. Ceo tim je sastavljen oko njega, a on znalački budži statistiku poenima i asistencijama. Nepogrešiv je sa linije slobodnih bacanja, a izvodi ih više od ostatka tima zajedno.