ABA - Cibona se 'raspala' bez Žižića!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.12.2016.
21:56
Izvor: Sportske.net

Lišeni pomoći najboljeg igrača koji se preselio u Darušafaku, košarkaši Cibone doživeli su debakl na gostovanju Mornaru u Baru.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Neretko se u praksi pokaže da "jedna lasta ne čini proleće", ali to izgleda nije slučaj sa Cibonom koja je već u prvom meču na kojem nije nastupio Ante Žižić doživela debakl.

Zagrepčani su u poslednjem susretu 15. kola ABA lige deklasirani u hali "Topilica", pošto je Mornar slavio rezultatom 92:57 (24:15, 16:14, 26:15, 26:13).

Poraz Cibone mogao se naslutiti nakon jučerašnje odluke klupskih čelnika koji su dali "zeleno svetlo" za transfer Anta Žižića u Darušafaku.

Bez najboljeg igrača u ligi Cibona je delovala kao razbijena vojska, a očito da je Žižićev odlazak i psihološki uticao na ekipu pošto je ovo bio prvi poraz Zagrepčana posle četiri vezana trijumfa.

Barani su imali šestoricu raspoloženih igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom, a najbolju partiju prikazao Vukota Pavić koji je meč završio sa 13 poena, 6 skokova, 2 asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Najviše poena u pobedničkom sastavu postigli su Džons i Voler, po četrnaest, a dvocifreni su još bili Mugoša i Vujošević sa po 13 poena, te Kamerun Tatum sa 12.

Bez Anta Žižića u timu Cibona nije imala šanse, a najefikasniji je bio Sulejmanović sa 14 poena i 10 skokova. On je ujedno bio jedini dvocifreni u timu Damira Mulaomerovića.

Ubedljiv poraz Cibone u Baru predstavlja dobru vest za Partizan jer crno-beli u petak gostuju u Zagrebu, a pritom od večeras imaju trijumf više u odnosu na "Cibose".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 28.12.2016
21:40

Koji neprofesionalizam, redovno grešite oko ovih stvari. Lepo proverite kada pišete vest, Partizan ima dve pobede sada više od Cibone