ABA - Cibona pala u Železniku, 'Panteri' u mirnoj luci

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.01.2017.
20:50
Izvor: Sportske.net

Novim trijumfom u okviru 20. kola regionalne lige košarkaši FMP Železnika pobegli su iz donjeg doma i uplovili u nešto mirnije vode.

Beta/Aba Liga/FMP
Beta/Aba Liga/FMP

Povezane vesti

Košarkaši FMP Železnika upisali su osmi ovosezonski trijumf u ABA ligi, pošto su na domaćem terenu savladali Cibonu rezultatom 84:75 (19:21, 26:20, 22:13, 17:21) u okviru 20. kola.

Utakmica u Železniku može se podeliti na dva perioda, onaj pre isključenja Damira Mulaomerovića i nakon što su sudije poslale trenera Cibone u svlačionicu.

Pri rezultatu 51:43 za domaće Filip Čović je preuzeo stvari u svoje ruke i sa devet vezanih poena odveo FMP na 17 poena prednosti što se pokazalo dovoljnim za još jedan trijumf.

Plejmejker "Pantera" najpre je pogodio trojku iz igre, a zatim su ga sudije poslale na liniju za slobodna bacanja pošto je bio fauliran prilikom novog šuta za tri poena.

Damir Mulaomerović je u tom momentu reagovao, sudije su mu pokazale dve tehničke greške a samim tim i put u svlačionicu. Usledila je još jedna trojka Čovića čime je pitanje pobednika praktično rešeno posle 25 minuta igre.

Upravo je Filip Čović bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 30 poena (3/5 za dva, 5/11 za tri), 4 skoka i 7 asistencija, a pratio ga je Džon Bolden sa 12 poena i 9 skokova.

Cibosi su u svojim redovima imali četvoricu igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom od kojih je Luka Žorić bio najefikasniji sa 14 poena i 9 skokova. Paolo Marineli je dodao 13 poena i 3 asistencije, Marin Rozić je postigao 12 a Nebojša Joksimović 10 poena.

Zagrepčani su nakon novog poraza praktično izgubili šanse za plasman u plej-of, dok je FMP uplovio u mirnu luku sa skorom 8-12 nakon 20 odigranih utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke