ABA - Cibona nanela peti uzastopni poraz Krki

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.12.2016.
13:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Krke iz Novog Mesta prtrpeli su četvrti uzastopni poraz u regionalnom šampionatu, a peti ako se u obzir uzme i odloženi meč drugog kola sa Union Olimpijom koji je odigran 5. decembra.

Beta/ABA liga/Union Olimpija/Ales Fevzer/Ds
Beta/ABA liga/Union Olimpija/Ales Fevzer/Ds

Povezane vesti

Prva utakmica nedeljnog dela programa 12. kola regionalne košarkaške lige odigana je u "Draženovom Domu" gde je Cibona ugostila Krku iz Novog Mesta i upisala ubedljiv trijumf.

Ekipa Damira Mulaomerovića slavila je rezultatom 88:65 (23:18, 25:13, 20:19, 20:15) i tako zadržala korak za vodećim kvartetom u regionalnom šampionatu.

Cibona je od početka utakmice diktirala ritam i imala kontrolu nad rezultatom, pa je već tokom prvih deset minuta igre stekla dvocifrenu prednost koja se do prve pauze "istopila" zahvaljujući trojkama Matica Rebeca i Sandija Čebulara.

Pitanje pobednika praktično je rešeno u drugom kvartalu kada domaći stižu do 19 poena prednosti što je prednost koju su uspeli da zadrže i tokom većeg dela drugog poluvremena.

U takvoj konstelaciji stvari trener Cibone mogao je da odmori najboljeg pojedinca ekipe Anta Žižića koji je meč završio sa 10 poena i 11 skokova, a vodeći strelci bili su Žaljko Šakić (16 pts, 6 sk, 4 as) i Žan Mark Šiško koji je svih 15 poena postigao u drugom poluvremenu uz stoprocentan učinak u šutu iz igre 6/6.

Najefikasniji u desetkovanom sastavu Krke bio je Dominik Eliot sa 15 poena i 5 skokova, a pratio ga je Ronald Li Kari sa 13 poena, 5 skokova i 3 asistnecije.

Cibona je tako stigla do svog devetog trijumfa u regionalnom šampionatu, dok je Krka nanizala pet poraza i evidentno je da se nalazi u ozbiljnoj rezultatskoj krizi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke